Η 23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

01/07/2012 - 05:56
Στη Χίο θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 7 έως τις 16 Οκτωβρίου, η 23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν 24 ερασιτεχνικοί θίασοι των νησιών του Αρχιπελάγους.
Στη Χίο θα πραγματοποιηθεί φέτος, από τις 7 έως τις 16 Οκτωβρίου, η 23η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου. Στη φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου με τη συμβολή του Δήμου Χίου και χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα συμμετέχουν 24 ερασιτεχνικοί θίασοι των νησιών του Αρχιπελάγους.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, στο Κινηματοθέατρο ΠΕΚΕΒ στο Βροντάδο και στο Πνευματικό Κέντρο Καλλιμασιάς, προκειμένου να απλωθεί η Συνάντηση σε χώρους έξω από την πόλη.
Θα συνδυαστούν με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια θεατρικής παιδείας από αξιόλογους ανθρώπους του θεάτρου, ένα μικρό αφιέρωμα στο συγγραφέα Μπάμπη Τσικληρόπουλο, που χάθηκε προσφάτως, με αφορμή και την παρουσίαση δύο έργων του από ομάδες του Αιγαίου, αλλά και δρώμενα όπως η «Αιγαιοπελαγίτικη Συνάντηση Χορών… και Γεύσεων». Η τελευταία θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου από την Απλωταριά και θα τελειώσει το βράδυ του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «Erytha».
Τη συνάντηση θα τιμήσουν με την παρουσία τους δύο αξιόλογοι άνθρωποι του θεάτρου, ο σκηνογράφος και ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ, που θα μιλήσει με θέμα «Η μεταμφίεση στη θεατρική πράξη, αλήθεια ή ψέμα», και ο σκηνοθέτης και δάσκαλος του Εθνικού Θεάτρου Πέτρος Σεβαστίκογλου, που θα διδάξει στους ερασιτέχνες «Τεχνικές και μεθόδους προετοιμασίας, προσέγγισης και ερμηνείας ενός ρόλου».
Την περασμένη Κυριακή, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου συναντήθηκε με εκπροσώπους των θεατρικών ομάδων της Χίου, που δεσμεύτηκαν να συμβάλουν επίσης στη διοργάνωση.
Είναι σημαντικό, σύμφωνα με τους διοργανωτές, το ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η προσπάθεια βρήκε ανταπόκριση από το γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρη Χαλκιώτη, και στηρίχθηκε από παράγοντες της Χίου, όπως ο δήμαρχος Πολύδωρος Λαμπρινούδης και η βουλευτής και τέως υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Ελπίδα Τσουρή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey