«Πρόβα» με… «Περιπέτειες του θείου Πάπαρου»

01/07/2012 - 05:56
Παρουσία πολύ κόσμου και φυσικά πολλών φοιτητών πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη, η πρεμιέρα της παράστασης «Οι περιπέτειες του θείου Πάπαρου», που παρουσιάζει αυτές τις μέρες το φοιτητικό θεατρικό σωματείο «Πρόβα».
Παρουσία πολύ κόσμου και φυσικά πολλών φοιτητών πραγματοποιήθηκε, την περασμένη Τετάρτη, η πρεμιέρα της παράστασης «Οι περιπέτειες του θείου Πάπαρου», που παρουσιάζει αυτές τις μέρες το φοιτητικό θεατρικό σωματείο «Πρόβα». Σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί η τρίτη και τελευταία παράσταση.

Να σημειώσουμε ότι ο αυθεντικός τίτλος του έργου είναι «Thio patinhas e a pilula», ενώ η ελληνική του μετάφραση είναι «Ο θείος Πάπαρος και το χάπι». Η θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου, ωστόσο, αποφάσισε να το παρουσιάσει με τον τίτλο «Οι περιπέτειες του θείου Πάπαρου».
Αφορμή για να προταθεί κι έπειτα να ψηφιστεί από την ομάδα το συγκεκριμένο έργο, στάθηκε αρχικά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα έργο που έχει ανάγκη από πολύ κόσμο πάνω στη σκηνή και η «Πρόβα» αριθμεί σήμερα 43 μέλη.

Η υπόθεση

Όσον αφορά στην υπόθεση, πρόκειται για μία κοινωνικοπολιτική σάτιρα με έντονο το σουρεαλιστικό στοιχείο. Η ομάδα προσπάθησε να ακολουθήσει πιστά το κείμενο και οι όποιες αλλαγές ή περικοπές έγιναν ήταν μικρές. Κι αυτό έγινε κυρίως με σκοπό το έργο να προσαρμοστεί στις μέρες μας και στις ανάγκες και τις δυνατότητες της ομάδας. Ο συγγραφέας του έργου, Αουγκούστου Μπόαλ, θίγει μεταξύ άλλων το ζήτημα της εξουσίας. Ποιοι την έχουν, πώς τη διαχειρίζονται και ποια είναι τα κίνητρά τους. Το ζήτημα της καταστολής της λαϊκών εξεγέρσεων και της πλαστής αλήθειας που μας παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε.. Λόγω των παραπάνω, λοιπόν, τα μέλη της «Πρόβας» ένιωσαν πως το έργο, αν και γράφτηκε το 1968, είναι άκρως επίκαιρο.
Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθεσία: Σιδέρης Νανούδης και Βασιλική Λαζαρίδου. Φωτισμοί: Θοδωρής Καρατζάς. Μουσική επιμέλεια: «Los patimendos». Animation: Παύλος Παπαδόπουλος. Bίντεο: Σταύρος Συμεωνίδης. Φώτα: Ολυμπία Λαζαρίδου. Στη σκηνή θα ανέβουν συνολικά 43 ερασιτέχνες ηθοποιοί.
 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey