«Αλχημείες» με ζητούμενο τη… χημεία!

01/03/2017 - 13:44

Και ο «κύβος ερρίφθη» τελικώς το περασμένο Σάββατο στην έκτακτη ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση που συγκάλεσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με τον ίδιο να προχωρά στις σχετικές ανακοινώσεις που αφορούσαν τον ανασχηματισμό, δίνοντας τέλος στην αγωνία πολλών εκ των συνεργατών του.

Και ο «κύβος ερρίφθη» τελικώς το περασμένο Σάββατο στην έκτακτη ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση που συγκάλεσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με τον ίδιο να προχωρά στις σχετικές ανακοινώσεις που αφορούσαν τον ανασχηματισμό, δίνοντας τέλος στην αγωνία πολλών εκ των συνεργατών του.

Παρά το ότι λίγο έως πολύ είχαν διαρρεύσει οι προθέσεις του για τις αλλαγές που είχε στο μυαλό του, εντούτοις οι επίσημες ανακοινώσεις επεφύλασσαν και κάποιες εκπλήξεις, με πιο τρανταχτή αναμφίβολα εκείνη της αποχώρησης του Γιώργου Κατζανού από την προεδρία της ΔΕΔΑΠΑΛ (ο οποίος όμως παραμένει σε επιτελικό ρόλο μέσα στη δημοτική αρχή) και της αντικατάστασής του από τον Στέφανο Αποστόλου.

Σε γενικές γραμμές, οι πιο σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας του Σπ. Γαληνού καταγράφονται στις αντιδημαρχίες Τεχνικών Έργων και Οικονομικών, με τον Κώστα Κατσαρό να αναλαμβάνει την πρώτη και τον Παναγιώτη Τσουπή να επιστρέφει στην Οικονομική Υπηρεσία.

Ο ανασχηματισμός περιλαμβάνει, ωστόσο, και πολλές «ανταλλαγές» αρμοδιοτήτων μεταξύ των θεματικών αντιδημάρχων αλλά και σημαντικές αλλαγές στο «χάρτη» διακυβέρνησης της «περιφέρειας» του Δήμου, με το γεωγραφικό αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο να διευρύνει την «επικράτειά» του, αναλαμβάνοντας και τις ευαίσθητες περιοχές που επλήγησαν τουριστικά, του Μολύβου και της Πέτρας, και τον Γιώργο Κατζανό να αναλαμβάνει (και) γεωγραφικός αντιδήμαρχος Ευεργέτουλα, Αγιάσου και Πολιχνίτου! Τέλος, τα δύο νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην ομάδα «κρούσης», αναλαμβάνοντας δύο νέες αντιδημαρχίες, είναι ο Γιάννης Αμπουλός (αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας) και ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης (αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού).

Έτσι, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε τα τελευταία ρεπορτάζ που αφορούσαν τον ανασχηματισμό και εκτιμούσαν πως το Σάββατο που μας πέρασε θα ήταν η ημέρα των ανακοινώσεων για τις αλλαγές στη σύνθεση της δημοτικής αρχής. Στη συνεδρίαση που έγινε στο Παλαιό Δημαρχείο, ο κ. Γαληνός μοιράστηκε ανοιχτά τις σκέψεις του, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως οι αλλαγές που σχεδίασε θα κάνουν την ομάδα να λειτουργήσει ακόμα πιο παραγωγικά και ευέλικτα.

 

Εκτός από επιλογή ο Τζιμής

Το πρόσωπο που έλαμψε διά της απουσίας του και από την ενδοπαραταξιακή συνεδρίαση (σ.σ. επικαλέστηκε λόγους ασθένειας) ήταν αναμφίβολα εκείνο που απασχόλησε την επικαιρότητα και όλο το προηγούμενο διάστημα. Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στρατή Τζιμή, ο οποίος αρνήθηκε τόσο την αντιδημαρχία Συντονισμού που του προτάθηκε όσο και εκείνη της Παιδείας, επιμένοντας πως θα ήθελε να παραμείνει στο πόστο που κατείχε και μόνο.

Κοινώς, λοιπόν, έμεινε εκτός νυμφώνος κατ’ επιλογή, χωρίς κανείς να μπορεί να εκτιμήσει αυτήν τη στιγμή αν η δεδομένη δυσαρέσκειά του θα εκφραστεί με κάποιο τρόπο και ενδεχομένως αν θα σημάνει απρόσμενες εξελίξεις για την πλειοψηφία.

 

Επιστροφή Τσουπή!

Από εκεί και έπειτα, βάσει των ανακοινώσεων του δημάρχου, τα φώτα στράφηκαν στον Παναγιώτη Τσουπή, ο οποίος δύο χρονιά μετά επιστρέφει στην αντιδημαρχία Οικονομικών, που είχε αναλάβει με την έναρξη της θητείας της δημοτικής αρχής, σε ένα εντυπωσιακό «come back» που ήδη σχολιάζεται ποικιλοτρόπως. Ο τελευταίος διαδέχεται τον Κώστα Κατσαρό, ο οποίος θα διαχειρίζεται πλέον την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων αλλά και εκείνη της Ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αποτελώντας πλέον τον πιο στενό συνεργάτη του δημάρχου.

 

Βέρρος και Κατζανός, οι υπεραντιδήμαρχοι

Αλλαγή σκυτάλης βάσει των ανακοινώσεων του δημάρχου προκύπτει όμως και στο Νομικό Πρόσωπο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπου ενεργοποιείται ο Δημήτρης Αλεξίου αντί του Μιχάλη Ταμβακέλλη. Σημαντικές ανακατατάξεις περιελάμβανε όμως ο ανασχηματισμός και στη διοίκηση σε γεωγραφικό επίπεδο του Δήμου, με τον Σπύρο Γαληνό να αναβαθμίζει τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο, «προικίζοντάς» τον με τις περιοχές των πρώην δήμων Μήθυμνας και Πέτρας.

Παράλληλα, διευρυμένες αρμοδιότητες -με στόχο να αξιοποιήσει την δεδομένη ικανότητά του να καταπιάνεται αποφασιστικά με την «καθημερινότητα»- έδωσε στον απελθόντα πρόεδρο της ΔΕΔΑΠΑΛ Γιώργο Κατζανό, ο οποίος διατήρησε την αντιδημαρχία Καθαριότητας, πήρε την αρμοδιότητα του «Πρασίνου» και πλέον θα είναι και γεωγραφικός αντιδήμαρχος Ευεργέτουλα, Αγιάσου και Πολιχνίτου. Ο Νίκος Ψωμάς δηλαδή διατηρεί μόνο τη Γέρα ως περιοχή ευθύνης του, ο Μανώλης Αρμενάκας μόνο εκείνη του Πλωμαρίου και ο Στέφανος Αποστόλου παύει να αποτελεί τον αντιδήμαρχο Μανταμάδου και ετοιμάζεται πια για την προεδρία της ΔΕΔΑΠΑΛ. Αντίθετα, ανεπηρέαστος από τις αλλαγές έμεινε ο Μιχάλης Ρούσσης στην περιοχή Ερεσού-Αντίσσης.

 

Αμπουλός-Κατσαβέλλης οι νέοι

Τα νέα πρόσωπα στο σχήμα τώρα είναι ο Γιάννης Αμπουλός ως αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας Νοτιοανατολικής Λέσβου και ο Παναγιώτης Κατσαβέλλης ως αντιδήμαρχος Παιδείας. Από την άλλη, διατηρήθηκαν στα πόστα τους η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας Αναστασία Αντωνέλλη και ως αντιδήμαρχος με τα ίδια καθήκοντα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού (χωρίς τις αρμοδιότητες του Τουρισμού πια) Κώστας Αστυρακάκης και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας, ο οποίος αναλαμβάνει πλέον και τον τομέα των Διοικητικών Υπηρεσιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey