«Γεια σας. Καλούμε από το γραφείο του βουλευτή…»

06/12/2016 - 13:14

Φαινομενικά, η επίσημη… «ανεξαρτητοποίηση» των δημοτικών συμβούλων του «Άλλου Δρόμου», που ανήκουν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Πάλλη και Χρυσούλας Ζωγράφου, έδειχνε πως τουλάχιστον θα ξεκαθάριζε και το ζήτημα της «γνήσιας» εκπροσώπησης της δημοτικής παράταξης μέσα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φαινομενικά, η επίσημη… «ανεξαρτητοποίηση» των δημοτικών συμβούλων του «Άλλου Δρόμου», που ανήκουν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Πάλλη και Χρυσούλας Ζωγράφου, έδειχνε πως τουλάχιστον θα ξεκαθάριζε και το ζήτημα της «γνήσιας» εκπροσώπησης της δημοτικής παράταξης μέσα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το «διαζύγιο» Πάλλη - Ζωγράφου με τον «Άλλο Δρόμο» και ειδικότερα με τον επικεφαλής της παράταξης, Στράτο Γεωργούλα, θεωρήθηκε «βελούδινο», αφού αποφεύχθηκαν (δημοσίως τουλάχιστον) οι περαιτέρω αντιπαραθέσεις, αλλά η μάχη για την επικυριαρχία στην παράταξη, δεν φαίνεται να τελείωσε.

Αφού χθες ο Στράτος Γεωργούλας με δημόσια καταγγελία του, υποστηρίζει ότι το γραφείο του βουλευτή Γιώργου Πάλλη και γενικά ο μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, επιχειρεί δια τηλεφώνου αλλά και με μυστικές συσκέψεις, να μαζέψει υπογραφές αποχώρησης από υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του «Άλλου Δρόμου»! Κι όλα αυτά -κατά την εκτίμηση του κ. Γεωργούλα- γιατί ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να γίνεται… αντιπολίτευση στο δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό!

 

Χρησιμοποιούν τη βουλευτική ιδιότητα

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Γεωργούλα που καταγράφουμε αυτούσια, «τις τελευταίες εβδομάδες, μια μικρή ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, προσπαθεί εναγωνίως να μαζέψει υπογραφές αποχώρησης, από υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του “Άλλου Δρόμου”.

Οι συνεχείς ως τώρα μυστικές συσκέψεις στα κομματικά γραφεία, έχουν αποτύχει να μαζέψουν ένα σεβαστό αριθμό προσώπων. Τις τελευταίες όμως μέρες, ξεκίνησαν τα προσωπικά τηλέφωνα σε όλους σχεδόν τους 270 υποψήφιους της παράταξης, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη βουλευτική ιδιότητα, “σας καλούμε από το γραφείο του βουλευτή”.

Όλες οι παραπάνω κινήσεις ήταν απόρροια αντίστοιχων ενεργειών, πολύ καιρό πριν την ανεξαρτητοποίηση των δυο συμβούλων και έχουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα», γράφει στην καταγγελία του, ο κ. Γεωργούλας.

 

«Θέλουν να λειτουργήσουν σαν “σκιώδη” συμπολίτευση»

Και συνέχισε, υποστηρίζοντας πως όλο αυτό, δεν αποτελεί την «πολιτική διαφωνία» του 2015, λόγω της γνωστής διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ήταν αυτός ο λόγος, ισχυρίζεται ο κ. Γεωργούλας, τότε οι αντίστοιχες κινήσεις θα είχαν γίνει τουλάχιστον ένα χρόνο πριν.

Αντίθετα κατά την ερμηνεία του επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου», ο λόγος είναι ότι ενώ η παράταξη συνέχιζε ενωμένη τον αντιπολιτευτικό της αγώνα, πιστή στις αξίες και στο πρόγραμμα που είχε καταθέσει προεκλογικά, μέλη της παράταξης, δημοτικοί σύμβουλοι, απόντες από τα δημοτικά συμβούλια ή/και τις συλλογικές διαδικασίες της παράταξης, αυτονομήθηκαν, ακύρωσαν πολιτικές και προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο ΔΣ με τις ενέργειες τους, δημιουργώντας μια νέα, σκιώδη συμπολιτευτική ομάδα, στήριξης στη δημοτική αρχή, εντός ΔΣ.

«Το αποκορύφωμα ήταν όταν η γραμματεία του “Άλλου Δρόμου” άκουσε από αρμόδια περί των αυτοδιοικητικών, χείλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, «σταμάτα να κάνεις αντιπολίτευση στον Γαληνό». Φυσικά δεν σταματήσαμε και αυτός είναι ο πολιτικός λόγος της κίνησης που ετοιμάζει αυτή η μικρή ομάδα τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Γεωργούλας στην καταγγελία του, καταλήγει ως εξής: «Ο “Άλλος Δρόμος” θα συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει έμπρακτα παραδείγματα μιας ριζοσπαστικής αριστερής αυτοδιοικητικής πολιτικής. Μιας πολιτικής, για το συμφέρον του τόπου, των ανθρώπων του μόχθου, των πολλών.

Αυτοί που θα αποφασίσουν να μην μας ακολουθήσουν, καλό θα ήταν να πράξουν ηθικά, παραιτούμενοι από τις θέσεις των τοπικών συμβούλων και των μελών νομικών προσώπων ή επιτροπών που έχουν εκλεγεί ή οριστεί από την παράταξη του “Άλλου Δρόμου”. Ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται εναντία σε συμφέροντα και “παραγοντίσκους”, όσο υπάρχουν ανάγκες του τόπου που καταπιέζονται από αντιλαϊκές πολιτικές και τους τοπικούς εφαρμοστές τους».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey