12 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο

Ο «Ληστής» ξανάρχεται στη Μυτιλήνη

27/10/2016 - 16:13

Το πρωτότυπο έργο του Δημήτρη Μανιάτη «Ο Ληστής», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη με τον Πασχάλη Τσαρούχα, ανεβαίνει ξανά στη Μυτιλήνη, στο Δημοτικό Θέατρο, στις 12 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ.

 

Το πρωτότυπο έργο του Δημήτρη Μανιάτη «Ο Ληστής», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη με τον Πασχάλη Τσαρούχα, ανεβαίνει ξανά στη Μυτιλήνη, στο Δημοτικό Θέατρο, στις 12 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ.

Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ληστής. Ο θρυλικός Γιαγκούλας; Ο Νταβέλης; Ένας από τα τρομερά αδέλφια Ρέντζου, ο Θωμάς Γκαντάρας; Ο ληστής με τις γλαδιόλες; Ο Παλαιοκώστας; Σε ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο, ο Ληστής της παράστασης δεν είναι μόνο ένα παραβατικό -σύμφωνα με τις ισχύουσες δομές- πρόσωπο. Είναι ένας αντιφατικός, πολύσημος άνθρωπος με αγροτικό στακάτο λόγο, πάθη, ζήλιες, μίση, αγάπη.

Μια φλεγόμενη φιγούρα που διηγείται τη δική της ιστορία, τη δική της εκδοχή της ιστορίας, ένας αρνητής της τάξης που επικηρύχθηκε από τον κόσμο, επειδή διατύπωσε το δικό του.

Με ένα παραληρηματικό φλας μπακ οι εικόνες μιας ακραίας ζωής στην ύπαιθρο και στα όρη παρατάσσονται μπροστά μας από την αφήγηση του κοινωνικού ληστή. Και κάπου μέσα στις μάχες, τα καρτέρια, τις ψαλμωδίες ληστρικών τραγουδιών ακαπέλα από τον ίδιο.

Τις συμπλοκές, τις διαπραγματεύσεις δεσπόζει η εικόνα της ερωμένης. Της γυναίκας που αγάπησε, του έδινε κουράγιο η ίδια της η ύπαρξη και δεν πρόλαβε ούτε να της το πει. Μέχρι τον τελικό λυτρωμό.

 

Οι συντελεστές

Ερμηνεία: Πασχάλης Τσαρούχας, Κείμενο: Δημήτρης Ν. Μανιάτης, Διδασκαλία: Σταμάτης Κραουνάκης, Κοστούμια - Προβολές: Βασίλης Παπατσαρούχας, Διάρκεια: 70 λεπτά

Απόσπασμα του Δημήτριου Παπαρρηγόπουλου από τις «Σκέψεις ενός Ληστού» μελοποίησε ο Σταμάτης Κραουνάκης. Διακρίσεις: Βραβείο Α΄ Ανδρικού ρόλου στο B»alkan Teater Tirana Fest 2016».

Εισιτήρια: Μειωμένο 7 ευρώ, Κανονικό 10 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey