×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Ζητούν ευθύνες για την κατάσταση στους βιολογικούς

31/03/2015 - 17:25

Το ζήτημα της κατάστασης των τριών μονάδων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων προέκυψε κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής με την αντιπολίτευση να ζητά τη διερεύνηση ακόμη και ποινικών ευθυνών.

Το ζήτημα της κατάστασης των τριών μονάδων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων προέκυψε κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής με την αντιπολίτευση να ζητά τη διερεύνηση ακόμη και ποινικών ευθυνών. Προέχει η επαναλειτουργία, τους απάντησε ο Δήμαρχος Λέσβου δείχνοντας απροθυμία να ανοίξει το ζήτημα.

Οι βιολογικοί σταθμοί της Ερεσού, της Καλλονής και του Πλωμαρίου βρίσκονται εκτός λειτουργίας και σχεδόν κατεστραμμένοι, είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Δημήτρης Ακριώτης κατά την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα παρουσίασε και σχετικό φωτογραφικό υλικό από τις εγκαταστάσεις των βιολογικών. Οι εικόνες παραπέμπουν σε εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις, οι οποίες είναι αφύλακτες και έχουν υποστεί εμφανέστατα λεηλασίες. Το κόστος αποκατάστασης, αν και δε διευκρινίστηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, ανέρχεται σε τουλάχιστον 500 χιλιάδες ευρώ σύμφωνα με έγκυρες υπηρεσιακές πληροφορίες.
Άμεση ήταν η αντίδραση από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τον Στρατή Κυρατζή να ρωτά τον δήμαρχο αν σκοπεύει να προβεί σε διαδικασία αναζήτησης ευθυνών. Το ίδιο έπραξαν και οι επικεφαλής παρατάξεων, Στράτος Γεωργούλας και Νίκος Κουρτζής, τονίζοντας αμφότεροι πως πρόκειται για περιουσία του ελληνικού λαού· έργα που έχουν γίνει με κοινοτικά κονδύλια και η σημερινή τους κατάσταση είναι αποτέλεσμα παραλείψεων.
Σε απάντηση των ερωτημάτων της αντιπολίτευσης για την αναζήτηση ευθυνών ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός έριξε τους τόνους λέγοντας πως άμεση προτεραιότητα είναι η εύρεση λύσης που θα ανοίξει το δρόμο για την αποκατάσταση της λειτουργίας τους. Μάλιστα τόνισε πως χρέος της δημοτικής αρχής είναι η λειτουργία των μονάδων αυτών. Εν τω μεταξύ δίωξη έχει ασκηθεί εις βάρος του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, Δημήτρη Ακριώτη, για την κατάσταση που επικρατεί σε βιολογικό σταθμό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey