Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπ. Γαληνός, και ο στρατηγός Δ. Μπίκος έδωσαν τα χέρια για μία ευρεία μεταξύ τους συνεργασία!

Πρόλαβαν και τις… ΜΟΜΑ!

13/02/2015 - 23:18

Σε συμφωνία για στενή συνεργασία μεταξύ τους, προς όφελος πρώτα απ’ όλα του τόπου και των πολιτών και κατ’ επέκταση της διευκόλυνσης υλοποίησης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προς όφελος του Δήμου και του Στρατού, ήρθαν ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και ο διοικητής τής 98 ΑΔΤΕ, στρατηγός Δημήτριος Μπίκος.

Σε συμφωνία για στενή συνεργασία μεταξύ τους, προς όφελος πρώτα απ’ όλα του τόπου και των πολιτών και κατ’ επέκταση της διευκόλυνσης υλοποίησης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών προς όφελος του Δήμου και του Στρατού, ήρθαν ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και ο διοικητής τής 98 ΑΔΤΕ, στρατηγός Δημήτριος Μπίκος.

Μπορεί οι συνειρμοί αναπόφευκτα να παραπέμπουν στην ανάληψη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, και στην ανακοίνωση εκ μέρους του για την επανασύσταση των ΜΟΜΑ (Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως), ωστόσο η αλήθεια είναι πως το έδαφος για μία ευρεία σύμπραξη Δήμου Λέσβου και 98 ΑΔΤΕ είχε προετοιμαστεί αρκετά πριν. Με το Στρατό να συμβάλλει από τα τέλη του προηγούμενου μήνα στην αποκατάσταση των πληγών που άφησαν πίσω τους οι καταιγίδες και οι νοτιάδες στο βορειοδυτική Λέσβο και ειδικότερα στους αγροτικούς δρόμους της Ερεσού και της Άντισσας, άρχισε να διαφαίνεται μία καλή διάθεση μεταξύ δημάρχου και στρατηγού για μία ακόμη πιο ευρεία συνεργασία μαζί τους.

Τι είπαν

Την περασμένη Πέμπτη, σε μεταξύ τους συνάντηση στη Λέσχη Αξιωματικών, ο δήμαρχος και ο στρατηγός μπήκαν στη διαδικασία να διευρύνουν τις από κοινού δράσεις τους, αντλώντας οφέλη και για τους πολίτες, αλλά και για το Δήμο και το Στρατό. Σύμφωνα με τα όσα σε πρώτη φάση «έριξαν στο τραπέζι» οι δύο πλευρές, διαφάνηκε διάθεση για από κοινού δράση για την αποκατάσταση του δρόμου που εξυπηρετεί το Στρατόπεδο Πετσοφά στην Καλλονή και φτάνει έως το μνημείο στο Τυραννίδι, με το Στρατό να αναλαμβάνει να διαμορφώσει τις υποδομές αυτού και το Δήμο την ασφαλτόστρωσή του.

Ωστόσο, αυτό φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή, καθώς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που εξελίχθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, «έπεσε» και η πιθανότητα παραχώρησης στο Δήμο του ανενεργού σήμερα στρατοπέδου της Πέτρας για την αξιοποίησή του, όπως και η αξιοποίηση του παλιού κτηνιατρείου στο Κιόσκι, με απώτερο σκοπό να διαμορφωθεί μία πλατεία και ένας ιδανικός χώρος αναψυχής στο χώρο που σήμερα αποτελεί εν πολλοίς χώρο στάθμευσης, μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών.

Πάντως, και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει προηγουμένως να διευκρινιστούν τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα και οι ρεαλιστικές δυνατότητες μετάβασής τους στο Δήμο, προκειμένου να αναπτυχθούν οι όποιες δράσεις.

Για πιο άμεσες όμως δράσεις, δήμαρχος και στρατηγός ήρθαν σε συμφωνία για συνεργασία στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων στην πόλη και τη δημιουργία ενός χώρου φροντίδας αυτών, που θα παραχωρηθεί από το Στρατό.

Αντίστοιχα από τη μεριά του Δήμου εκφράστηκε η διάθεση να αναλάβει, με τη χάραξη επιπλέον δρομολογίων, τη διακομιδή των απορριμμάτων του Στρατού, αλλά και για παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στα στρατόπεδα του νησιού!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey