115.000 ευρώ από ΣΑΤΑ για τοιχίο αντιστήριξης και ανακατασκευή πλατείας

Ταλαιπωρία τέλος στην Άργενο

05/04/2012 - 18:38

Ένα απ’ τα ελάχιστα έργα σε επίπεδο Δήμου Λέσβου που έχει δρομολογηθεί με πιστώσεις απ’ τη ΣΑΤΑ, είναι η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και η ανακατασκευή της πλατείας στην Άργενο, για το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διατεθεί πίστωση ύψους 115.000 ευρώ.

Ένα απ’ τα ελάχιστα έργα σε επίπεδο Δήμου Λέσβου που έχει δρομολογηθεί με πιστώσεις απ’ τη ΣΑΤΑ, είναι η κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης και η ανακατασκευή της πλατείας στην Άργενο, για το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διατεθεί πίστωση ύψους 115.000 ευρώ. Με τις εργασίες που θα εκτελεστούν, βάσει μελέτης που ήδη έχει εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία που βιώνουν δυόμισι χρόνια τώρα οι κάτοικοι της περιοχής.

«Στα τέλη του μηνός Νοεμβρίου τού 2009, ύστερα από μια μεγάλη και πολύωρη νεροποντή, τα όμβρια ύδατα κατέστρεψαν το πλακόστρωτο και το τοιχίο στήριξης του κοινοτικού δρόμου που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του οικισμού μας.

Από το δρόμο αυτό που τώρα είναι αδιάβατος, εξυπηρετείται το 75% των κατοίκων της Αργένου, δεδομένου ότι απ’ αυτόν γινόταν η μεταφορά των αγροτικών προϊόντων και των ζωοτροφών, ενώ απ’ τη μέρα της καταστροφής έχουν περάσει 2,5 περίπου χρόνια χωρίς να γίνει τίποτε για την αποκατάστασή του», σημείωναν πριν λίγες μέρες σε επιστολή τους προς το «Ε» ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργένου, Νίκος Δρακούλης, και ο πρόεδρος του Μουσείου, Δημήτρης Τζανέλλης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επισκευαστεί ο δρόμος, ώστε «να δοθεί τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων της Αργένου».

Έρχεται διαγωνισμός
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντος του κ. Δρακούλη, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, εισηγήθηκε το θέμα, προτείνοντας να εγκριθεί η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την κατασκευή του τοιχίου και την ανακατασκευή της πλατείας. Η ανάθεση εκτέλεσης του έργου, όπως ψηφίστηκε ομοφώνως, θα γίνει με δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό και η χρηματοδότησή του θα είναι από πόρους ΣΑΤΑ του Δήμου Λέσβου, ύψους 115.000 ευρώ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey