Εγκρίθηκε η πρώτη φάση τού ΣΧΟΟΑΠ Πέτρας

Παρεμβάσεις με ρεαλισμό

05/04/2012 - 18:37

Τις κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί η δεύτερη και τελική φάση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, του χωροταξικού δηλαδή «μπούσουλα» για το τι χρήσεις θα έχει κάθε σπιθαμή γης στην περιοχή, έθεσε το βράδυ της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου.

Τις κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί η δεύτερη και τελική φάση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας, του χωροταξικού δηλαδή «μπούσουλα» για το τι χρήσεις θα έχει κάθε σπιθαμή γης στην περιοχή, έθεσε το βράδυ της Τρίτης το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, το οποίο εγκρίνοντας την πρώτη φάση της σχετικής μελέτης, υιοθέτησε την πρόταση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, να επιλεγούν δηλαδή οι ήπιες και μέτριες παρεμβάσεις, χωροταξικά και πολεοδομικά, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής.

Το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Βατός, που θύμισε ότι η Επιτροπή συνεδρίασε στα τέλη Ιανουαρίου στην Πέτρα, όπου παρουσία και των τοπικών φορέων συζητήθηκε η εξέλιξη του ΣΧΟΟΑΠ. Κατά την παρουσίαση στην Πέτρα, η μελετητική ομάδα υπό το χωροτάκτη Αδαμάντιο Πασχαλίδη προχώρησε στη διαμόρφωση τριών σεναρίων παρέμβασης, του σεναρίου τάσεων, του σεναρίου μέτριας ή ήπιας παρέμβασης και αυτού της έντονης ή ριζοσπαστικής παρέμβασης. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λέσβου γνωμοδότησε τότε ομοφώνως υπέρ του σεναρίου μέτριας ή ήπιας παρέμβασης της μελέτης, γνωμοδότηση που αποδέχτηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε επίπεδο Δήμου και σε ό,τι αφορά στο χωροταξικό σχεδιασμό, θυμίζουμε ότι έχει εγκεκριμένο απ’ τον Ιούλιο του 2007 Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) η Δημοτική Ενότητα Μυτιλήνης, ενώ επίκειται η έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ Καλλονής. Σε εξέλιξη βρίσκονται τα ΣΧΟΟΑΠ Γέρας και Πέτρας, με εγκεκριμένη την πρώτη τους φάση, ενώ εκπονούνται ΣΧΟΟΑΠ και για τις Δημοτικές Ενότητες Μήθυμνας, Μανταμάδου, Θερμής και Ευεργέτουλα.

Με αυτά τα δεδομένα και βάσει του πληθυσμού του οικισμού της έδρας τους (πάνω ή κάτω από 2.000 κατοίκους), θα πρέπει για να αποκτήσει όλος ο Δήμος χωρικό σχεδιασμό, να δρομολογηθούν Γ.Π.Σ. για τις Δημοτικές Ενότητες Πλωμαρίου, Πολιχνίτου, Αγίας Παρασκευής και Αγιάσου, καθώς και ΣΧΟΟΑΠ για τη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey