Προς ένταξη οι βιολογικοί σε Θάνος και Μούδρο

04/04/2012 - 19:05

Στην τελική ευθεία για την οριστική ένταξη βρίσκονται τα έργα «Εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων του οικισμού Θάνους του Δήμου Λήμνου» και «Συλλογής Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Μούδρου, Λύχνων και Ρωμανού του Δήμου Λήμνου».

Στην τελική ευθεία για την οριστική ένταξη βρίσκονται τα έργα «Εγκατάσταση Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων του οικισμού Θάνους του Δήμου Λήμνου» και «Συλλογής Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Μούδρου, Λύχνων και Ρωμανού του Δήμου Λήμνου», καθώς υπεγράφησαν από το γενικό γραμματέα τού ΥΠΕΚΑ τα Τεχνικά Δελτία, ώστε να ενταχθούν στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ), προϋπολογισμού 784.000 ευρώ και 3,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, δήλωσε: «Θετικός είναι ο ρυθμός υλοποίησης του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ, με την ένταξη σ’ αυτό πολλών έργων αποχετευτικών δικτύων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικοί καθαρισμοί) οικισμών όπως του Δήμου Λήμνου. Ήδη έχουμε σημαντική εξέλιξη με την ένταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ των δύο έργων, με την υπογραφή των Τεχνικών Δελτίων και την αποστολή των σχετικών εγγράφων προς υπογραφή στο Δήμο Λήμνου, ώστε να προχωρήσει η τελική ένταξη και δημοπράτηση των τόσο σημαντικών έργων για τους παραπάνω οικισμούς.»

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη, «είναι αναγκαία η στενή συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου με τις υπηρεσίες τού ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να προχωρήσουν όλα τα παρεμφερή έργα που έχουν δρομολογηθεί».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey