Την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

«Η Ωραία Κοιμωμένη»

07/03/2014 - 16:45

Το πιο φημισμένο μπαλέτο του κόσμου, σε μια εντυπωσιακή παράσταση, «ανεβαίνει» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης μέσω της ζωντανής μετάδοσης από το Covent Garden του Λονδίνου.

Το πιο φημισμένο μπαλέτο του κόσμου, σε μια εντυπωσιακή παράσταση, «ανεβαίνει» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης μέσω της ζωντανής μετάδοσης από το Covent Garden του Λονδίνου. Την Τετάρτη 19 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, η «Ωραία Κοιμωμένη» του Τσαϊκόφσκι σε σκηνοθεσία τού Marius Petipa, έρχεται με την υποστήριξη του Antenna Group και τη συνεργασία των Μεγάρων Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, σε ζωντανή μετάδοση από τη Royal Opera House του Λονδίνου.

«Η Ωραία Κοιμωμένη» (The Sleeping Beauty) πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αγία Πετρούπολη το 1890 και αποτελεί τον κολοφώνα του κλασικού μπαλέτου: ένα τέλειο σμίξιμο της χορογραφίας τού Petipa και της μουσικής τού Τσαϊκόφσκι και μια λαμπρή πρόκληση για κάθε χορευτή επί σκηνής. Είναι ακόμα το έργο-υπογραφή τού The Royal Ballet.

Για να τιμήσουν τα 75α γενέθλια του θιάσου, η Monica Mason και ο Christopher Newton αναβίωσαν την αξέχαστη παραγωγή τού 1946, που επανέφερε τη χορογραφία τού Petipa όπως καταγράφηκε από τον régisseur του Αυτοκρατορικού Μπαλέτου, Nicholas Sergeyev, σε σενάριο και σκηνοθεσία που δουλεύτηκε από την ίδια τη Ninette de Valois, ιδρύτρια του The Royal Ballet.

Με τα εξαίσια αρχικά σκηνικά τού Oliver Messel σε μια υπέροχη ανάπλασή τους από τον Peter Farmer και με πρόσθετες χορογραφίες των Anthony Dowell, Christopher Wheeldon και Frederick Ashton, η σημερινή «Ωραία Κοιμωμένη» όχι μόνο συλλαμβάνει το πνεύμα της αρχικής, αλλά αποδεικνύει και ότι είναι ένα ζωντανό έργο για το The Royal Ballet, που αναπτύσσεται και αλλάζει μαζί με το θίασο, ενώ τιμά το παρελθόν του.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey