Το Σάββατο 1η Μαρτίου στο «Πανελλήνιον», ο δίσκος «... να ζεις με το μετά»

Και επίσημη παρουσίαση

26/02/2014 - 15:31

Μετά την έκπληξη στους αναγνώστες τού «Ε» το περασμένο Σάββατο με τη διανομή του νέου δίσκου του Κώστα Γιαννάκη και του Μάκη Ψαραδέλλη και τη συμμετοχή της Χρυσούλας Στεφανάκη, «… να ζεις με το μετά», οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα τραγούδια τους το ερχόμενο Σάββατο 1η Μαρτίου στο παραδοσιακό καφενείο «Πανελλήνιον», στις 8 το βράδυ.

Μετά την έκπληξη στους αναγνώστες τού «Ε» το περασμένο Σάββατο με τη διανομή του νέου δίσκου του Κώστα Γιαννάκη και του Μάκη Ψαραδέλλη και τη συμμετοχή της Χρυσούλας Στεφανάκη, «… να ζεις με το μετά», οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα τραγούδια τους το ερχόμενο Σάββατο 1η Μαρτίου στο παραδοσιακό καφενείο «Πανελλήνιον», στις 8 το βράδυ.

Στην παρουσίαση θα συμμετάσχει ο διευθυντής και εκδότης της εφημερίδας μας, Μανόλης Μανώλας, και η συνεργάτις τού «View», ραδιοφωνική παραγωγός, Αφροδίτη Σταυράκη.

Η ιδέα ενός προσωπικού δίσκου ωρίμαζε στη σκέψη των δύο καλλιτεχνών, που ήθελαν να δώσουν στο κοινό τους κάτι από τον εαυτό τους με νέες δημιουργίες.

Οι δύο καλλιτέχνες, βασικοί δημιουργοί του νέου δίσκου, δε συναντιούνται πρώτη φορά. Η γνωριμία τους έγινε το 2012 στο μουσικό διαγωνισμό «9 Μούσες» στα Χανιά, όπου ο Μυτιληνιός Μάκης Ψαραδέλλης, γνωστός και από τα «Φώτα Απέναντι», έλαβε το δεύτερο βραβείο από τον Κώστα Γιαννάκη, που ήταν στην κριτική επιτροπή. Ακολούθησαν πολλές συναυλίες, με πιο πρόσφατη αυτή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με το Γιάννη Σπανό. Μαζί τους τραγούδησε ο Βασίλης Λέκκας, αλλά και η τρίτη της μουσικής παρέας, Χρυσούλα Στεφανάκη.

Οι συντελεστές…
Ταλέντο από μικρός στη μουσική και ιδιαίτερα στο πιάνο, ο Κώστας Γιαννάκης στα 13 του έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τη Μουσική Ακαδημία Μόσχας και μόλις δύο χρόνια μετά, δεύτερη υποτροφία για το Εθνικό Ωδείο Βερολίνου, από όπου αποφοίτησε στα 17 του. Έχει γράψει μουσική για 14 θεατρικά έργα, ενώ έχει ενορχηστρώσει το θεατρικό τού Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ματωμένος Γάμος», σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες, το Σταύρο Ξαρχάκο, το Γιάννη Σπανό, το Μίκη Θεοδωράκη, το Θανάση Πολυκανδριώτη, το Γιάννη Πάριο, το Γρηγόρη Μπιθικώτση, το Δημήτρη Μητροπάνο, τη Δήμητρα Γαλάνη, το Γιώργο Νταλάρα, την Ελένη Βιτάλη, τη Γλυκερία, τη Ρένα Κουμιώτη, την Τάνια Τσανακλίδου, τον Κώστα Μακεδόνα, το Βασίλη Λέκκα.

Και ο «δικός μας», όμως, Μάκης Ψαραδέλλης έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε μουσικούς διαγωνισμούς, από τα πρώτα του βήματα στην κλασσική κιθάρα και το κλασσικό τραγούδι στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας». Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με επιτυχία παίρνοντας το δίπλωμα Αρμονίας και το δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι τα τελευταία 18 χρόνια και έχει συνεργαστεί με το Λευτέρη Παπαδόπουλο, την Ντέπη Χατζηκαμπάνη, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Γιάννη Νικολάου, τον Πάνο Σταθογιάννη, το Βασίλη Λέκκα, το Γιάννη Σπανό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey