×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

16/02/2014 - 00:33

Σημερινές αποκλειστικές και απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες του «ΕΜΠΡΟΣ» για τις εξελίξεις από το «μέτωπο» για την διαίρεση του ενός Δήμου – έκτρωμα.

Σύμφωνα με σημερινές αποκλειστικές και απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες του «ΕΜΠΡΟΣ» οι εξελίξεις από το «μέτωπο» για την διαίρεση του ενός Δήμου –έκτρωμα έχουν ως εξής:

Εδώ και μέρες  υπήρχε  συμφωνία σε κορυφαίο επίπεδο των δύο κυβερνητικών εταίρων (Σαμαράς – Βενιζέλος) και είχε αφεθεί απλώς στην διακριτική ευχέρεια του αρμόδιου Υπουργού (Μιχελάκης) ο χρόνος κατάθεσης της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή. Αυτή  θα αφορούσε τρεις αποκλειστικά νησιωτικούς Δήμους (Λέσβος, Κεφαλονιά, Κέρκυρα)  για να μην υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις αλλά και να διευκολυνθούν οι ΑΝΕΛ (σύμφωνα με σχετική δέσμευση Καμένου) να την υπερψηφίσουν υπερκαλύπτοντας τυχόν διαρροές κυβερνητικών βουλευτών.

Πλην  όμως, παρασκηνιακή εμπλοκή παρουσιάστηκε την τελευταία στιγμή από τον υφυπουργό επί Υπουργίας Ραγκούση (και ψήφισης του Καλλικράτη) βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντόλιου. Αυτός διεμήνυσε αρμοδίως ότι δεν ψηφίζει τέτοια τροπολογία, διότι την θεωρεί «ξήλωμα» της μεγάλης μεταρρύθμισης στην θεσμοθέτηση της οποίας συμμετείχε και το πολύ – πολύ να ψήφιζε ετίθετο θέμα αποκλειστικά για τη Λέσβο και για διαίρεση το πολύ σε δύο Δήμους. Για να μην βιαστείτε να πείτε «ε και τι έγινε μια ψήφος λιγότερη» να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Ντόλιος απείλησε έμμεσα ότι σε περίπτωση υπερψήφισης της τροπολογίας συνολικά όχι απλώς δεν θα ψηφίσει   αλλά θα σπεύσει να ανεξαρτητοποιηθεί δημιουργώντας πρόβλημα στην ήδη ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία.

Κάτι τέτοιο όμως (τροπολογία μόνο για τη Λέσβο), ο Υπουργός Μιχελάκης διστάζει να το αποδεχτεί αφενός γιατί θα φαινόταν ότι η κυβέρνηση υποκύπτει στον εκβιασμό Ντόλιου και αφετέρου διότι θα αντιμετώπιζε την μήνιν πολιτών και παραγόντων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς, όπου μάλιστα θυμίζουμε ότι υπήρξε σχετική πρόσφατη Πρωθυπουργική διαβεβαίωση για την διαίρεση του Δήμου.

Ο Υπουργός Αθανασίου επιμένει ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες, κάποιοι έχουν αποδυθεί σε παρασκηνιακή προσπάθεια να μεταπειστεί ο ….Ντόλιος (και ενδεχομένως όσοι βρίσκονται πίσω του) όμως είναι φανερό, ότι όσο περνούν οι μέρες οι πιθανότητες για σπάσιμο του Δήμου Λέσβου λιγοστεύουν.

(Σ.Σ. Και οι δύσμοιροι πολίτες της Λέσβου κινδυνεύουν να υποστούν έναν Δήμο – έκτρωμα για άλλα πέντε χρόνια επειδή ένα μηδενικό πολιτικό μέγεθος όπως ο κ. Ντόλιος – νόμισε πώς – συνομίλησε με την ιστορία κατά την βραχεία θητεία τους ως υφυπουργού και προφανώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ματαιόδοξη προσωπική του «δικαίωση»!)    

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey