Έκθεση του Μυτιληνιού καλλιτέχνη Στρατή Μιχαήλ

Ιστορίες χαμένων χώρων…

27/11/2013 - 13:31

Με μια έκθεση έργων του, με τίτλο «Tales from the Wasteland» («Ιστορίες χαμένων χώρων»), συμμετέχει στην 9η Καλλιτεχνική Περίοδο του «Αγγέλου Βήμα» ο Μυτιληνιός καλλιτέχνης Στρατής Μιχαήλ.

Με μια έκθεση έργων του, με τίτλο «Tales from the Wasteland» («Ιστορίες χαμένων χώρων»), συμμετέχει στην 9η Καλλιτεχνική Περίοδο του «Αγγέλου Βήμα» ο Μυτιληνιός καλλιτέχνης Στρατής Μιχαήλ. Η έκθεση αποτελείται από γλυπτά φτιαγμένα από ξύλο ελιάς και κομμάτια από ναυάγια που μετέφεραν μετανάστες από την Τουρκία στη Λέσβο και θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ο τόπος συνάντησης Ανατολής - Δύσης «Αγγέλων Βήμα», που αφορά τόσο στα εικαστικά, όσο και στο θέατρο και τη μουσική, πραγματοποιεί την 9η Καλλιτεχνική του Περίοδο από τα τέλη του Σεπτεμβρίου που μας πέρασε, έχοντας φιλοξενήσει μέχρι σήμερα αφιέρωμα για τον Κωνσταντίνο Καβάφη, καθώς και διάφορες θεατρικές παραστάσεις και θεατρικά αναλόγια, με τη θεματική ενότητα «Οι Αιρετικοί».

Στην ίδια ενότητα, στον τομέα των εικαστικών, από την 1η Νοεμβρίου συμμετέχει με την έκθεσή του με τίτλο «Tales from the Wasteland» και ο Μυτιληνιός καλλιτέχνης Στρατής Μιχαήλ.

Με καταγωγή από τα Μιστεγνά κι έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια στην Αθήνα ως σκηνογράφος, αλλά και με την εμπειρία των σπουδών στην Αρχιτεκτονική στο εξωτερικό, ο Στρατής Μιχαήλ έχει επιστρέψει στη Λέσβο από το 1998 κι έχει πραγματοποιήσει παρόμοια έκθεση πριν από τρία χρόνια και στο Αρχοντικό Γεωργιάδη.

H έκθεση της Αθήνας
Έχοντας ως βασικό του τομέα τη γλυπτική και τη δημιουργία τρισδιάστατων δομών, με τη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει μια «θεματική αντίφαση». Όπως και στη σχετική έκθεση της Μυτιλήνης, χρησιμοποιεί υλικά που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και φθαρεί και καταδεικνύουν την ιστορία της χρήσης τους και το πώς έφτασαν να είναι όπως είναι. Μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούνται κομμάτια ελαστικών ξεβρασμένα από ναυάγια που μετάφεραν μετανάστες από την Τουρκία, κομμάτια ξύλου βγαλμένα από τη θάλασσα, υπολείμματα μετάλλων με την πατίνα της σκουριάς τους. Όλα αυτά τα υλικά φτιάχνουν φιγούρες, τερατόμορφα ζώα, υβρίδια και παιδικά αεροπλανάκια κ.ά..

«Έκανα τον Αύγουστο μια έκθεση στο 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών - κάτι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες… Φιλοσοφίας -, με πάνω από 2.000 συνέδρους από όλον τον κόσμο, που έκαναν φιλοσοφική ανάλυση επάνω στα έργα, για την εποχή της κρίσης. Η έκθεση που κάνω τώρα στην Αθήνα, είναι η εξέλιξη της έκθεσης εκείνης», λέει στο «Ε» ο κ. Μιχαήλ. «Πέρα από τα ξύλα ελιάς, που είναι το αγαπημένο μου υλικό, χρησιμοποιώ και άλλα υλικά, όπως το λάστιχο από τις βάρκες των μεταναστών, γιατί τόσα χρόνια βλέποντας τους μετανάστες να φτάνουν στη Μυτιλήνη, αναρωτιόμουν πώς θα μπορούσε να παρουσιαστεί το ταξίδι αυτών των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, είχα κάνει και την έκθεση στο Αρχοντικό Γεωργιάδη το καλοκαίρι τού 2010, με θέμα “Το Ταξίδι”.»

Η έκθεση «Tales from the Wasteland» εγκαινιάστηκε την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τα τέλη του Δεκεμβρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey