Πρώτη στη Λέσβο σύλληψη αγρότη της Άντισσας βάσει του νόμου «περί προστασίας ζώων συντροφιάς»

Βαρελόσκυλο θες; Συλλαμβάνεσαι!

25/10/2013 - 21:19

Συνελήφθη προχτές Πέμπτη στην Άντισσα της Λέσβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερεσού - Αντίσσης, ένας 49χρονος αγρότης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «περί προστασίας ζώων συντροφιάς».

Συνελήφθη προχτές Πέμπτη στην Άντισσα της Λέσβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερεσού - Αντίσσης, ένας 49χρονος αγρότης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας «περί προστασίας ζώων συντροφιάς», αφού ο σκύλος που διατηρούσε για τη φύλαξη των ζώων του, ζούσε σε συνθήκες «βαρελόσκυλου». Είναι η πρώτη στην ιστορία της Λέσβου σύλληψη αγρότη που χρησιμοποιούσε σκύλο υπό τέτοιες συνθήκες.

Τις αρχές ενημέρωσε η «Κιβωτός», που είχε εντοπίσει το ζώο σε αγρόκτημα της Άντισσας ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και γίνονταν οι έρευνες και οι καταγραφές για τα βαρελόσκυλα στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης μετά την παρέμβαση που του έγινε και από το Δήμο Λέσβου, μετέφερε αρχικά το ζώο σε άλλο σημείο, στη συνέχεια ωστόσο το ξαναέβαλε εκεί που ήταν, με τις ίδιες συνθήκες, δεμένο σε αλυσίδα και χωρίς εξασφάλιση των βασικών του αναγκών.

Μετά από καταγγελία της «Κιβωτού», η Αστυνομική Διεύθυνση Ερεσού - Αντίσσης επενέβη τελικά προχτές Πέμπτη και βρίσκοντας το ζώο στην ίδια κατάσταση, συνέλαβε το 49χρονο ιδιοκτήτη του.

Μέχρι και χτες το απόγευμα, ο 49χρονος βρισκόταν ακόμη στον εισαγγελέα και δεν είχε γνωστοποιηθεί η απόφαση του τελευταίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey