Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου ενέκρινε τη νέα προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια

Να προχωρήσει ο Ταρλάς

05/07/2013 - 16:21

Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την επείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ, η νέα προγραμματική σύμβαση βάσει της οποίας θα συμμετέχει και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα έργα του Ταρλά. Απ’ τη μονοθεματική συνεδρίαση, που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες, δεν έλειψαν οι εντάσεις, ενώ απάντηση στην προτροπή της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί η δημοτική αρχή, έδωσε ο δήμαρχος χθες σε συνέντευξη Τύπου.

Εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την επείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ, η νέα προγραμματική σύμβαση βάσει της οποίας θα συμμετέχει και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στα έργα του Ταρλά. Απ’ τη μονοθεματική συνεδρίαση, που διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες, δεν έλειψαν οι εντάσεις, ενώ απάντηση στην προτροπή της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί η δημοτική αρχή, έδωσε ο δήμαρχος χθες σε συνέντευξη Τύπου.

Με 26 θετικές ψήφους, έναντι έξι λευκών και μίας αρνητικής, εγκρίθηκε τελικά, μετά από πολύωρη συνεδρίαση, η νέα προγραμματική σύμβαση για την επισκευή και αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, στην οποία συμμετέχει πλέον η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα αποφασίστηκε η κοινή επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης να εκπροσωπείται από πλευράς Δήμου από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Βατό, με αναπληρωτή το δημοτικό σύμβουλο και μέλος της παράταξης «Λέσβος Δημιουργική πορεία» Δημήτρη Βελούτσο. Από πλευράς τού Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, επιλέχθηκε να είναι εκπρόσωπος ο πρόεδρός του, Κώστας Αστυρακάκης, με αναπληρωτή την αντιπρόεδρο, Σοφία Δόλκα.


Λευκό ψήφισαν τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, ενώ την εισήγηση του δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, καταψήφισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή Πορείας», Γιώργος Πάλλης.
Τα μέλη του Συμβουλίου αφιέρωσαν πολύ χρόνο στο θέμα της αλλαγής φορέα εκτέλεσης του έργου - από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), στην Περιφέρεια -, απόφαση που λήφθηκε τη Δευτέρα σε σύσκεψη στην Αθήνα. Παράλληλα, δεν ήταν λίγοι οι σύμβουλοι, της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητοι, που χαρακτήρισαν τη δημοτική αρχή ανεπαρκή και την κάλεσαν να παραιτηθεί. Ο κ. Βουνάτσος, τόσο κατά την εισήγησή του όσο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό.

Προσέθεσε δε, ότι αυτό που προέχει, είναι το καλό του τόπου και το συμφέρον του είναι να γίνουν οι εργασίες στον Ταρλά, ούτως ώστε το γήπεδο να είναι κατάλληλο για τους αγώνες τής Super League. Έσπευσε, επίσης, να επισημάνει ότι δεν τάχθηκε ποτέ στο πλευρό κάποιας ομάδας, όπως ειπώθηκε κατά καιρούς, και κατέληξε ότι αυτό που επείγει είναι να παρθεί θετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτως ώστε η Περιφέρεια να μπορέσει να κινηθεί.
Σημειώνεται ότι η νέα προγραμματική σύμβαση είχε περάσει, μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από το νομικό πρόσωπο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, στο οποίο ανήκει το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης.

«Γιατί δεν παραιτείστε;»
Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κ. Βουνάτσος δέχτηκε τις βολές τού επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και του επικεφαλής της παράταξης «Λέσβος, Δημιουργική πορεία», Παντελή Πατερέλλη. Συγκεκριμένα, ειπώθηκε ότι αφού δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για να κάνει ο Δήμος το έργο, ποιος ο λόγος να συνεχίσει να διοικεί για τους επόμενους 10 μήνες. Μάλιστα, ο κ. Πατερέλλης έκανε λόγο για κατάργηση του ρόλου της αυτοδιοίκησης μέσω της αποφάσεως που λήφθηκε πριν από λίγες ημέρες.


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε να παρθεί απόφαση βάσει της οποίας ο Δήμος και το Ν.Π.Δ.Δ. θα είναι υπεύθυνοι για το έργο. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βαγγέλης Παλαιολόγος, κατά την τοποθέτησή του είπε ότι δε γνωρίζει ποιος δρόμος είναι πιο σωστός, εννοώντας αν το έργο έπρεπε να αναλάβει να φέρει εις πέρας ο Δήμος ή η Περιφέρεια.

Αυτό που επεσήμανε, είναι ότι το έργο πρέπει να γίνει όπως προβλέπεται από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα η ομάδα του λεκανοπεδίου. Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό προέκυψε μετά την άνοδο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, ενδιαφέρον που δεν παρατηρήθηκε για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Και μικροεντάσεις…
«Καταψηφίζουμε την κοροϊδία και την μετάθεση ευθυνών», είπε ο επικεφαλής της «Αλλαγής Πορείας», Γιώργος Πάλλης, μιλώντας για την ανεπάρκεια του Δήμου και τον εμπαιγμό των δημοτών.
Λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία επί του θέματος, ο κ. Βουνάτσος απαντώντας στα όσα ελέχθησαν υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή, που την επέλεξαν οι δημότες αυτού του νησιού, έχει κάνει μεγάλο αγώνα στη μέχρι τώρα πορεία της και πως αυτήν τη φορά θα λύσουν το πρόβλημα που ανέκυψε, με τη συνδρομή της Περιφέρειας.


Δεν έλειψε η ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όταν φίλαθλοι της ομάδας που παρευρίσκονταν, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί στο Συμβούλιο με επίκεντρο τον Ταρλά και το ποιος έπρεπε να αναλάβει το έργο. Η συνεδρίαση διακόπηκε για λίγα λεπτά προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και συνεχίστηκε λίγη ώρα αργότερα.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμβουλος της αντιπολίτευσης κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛΚ, Κώστα Παπαδόπουλο, να ανακαλέσει συγκεκριμένο χαρακτηρισμό για το Δημοτικό Συμβούλιο, που τον κατηγόρησε ότι απέδωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Δε θυμάμαι να είπα κάτι τέτοιο», χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο, εκτός αίθουσας και πάνω στα νεύρα του, να χρησιμοποίησε κάποιον απαξιωτικό προσδιορισμό.

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι όλοι μαζί θα πρέπει να ενωθούμε για να επιτευχθεί ο στόχος, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμμία κόντρα με τη σημερινή διοίκηση του Αιολικού. Άποψη που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Αιολικού, Σταύρος Γρυπιώτης, που βρέθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων.


Την προσεχή Δευτέρα για το ίδιο θέμα, την υπογραφή της τριμερούς προγραμματικής σύμβασης, θα συζητήσει σε επείγουσα συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, το οποίο θα απασχολήσει και η σύναψη διμερούς σύμβασης της Περιφέρειας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη χρηματοδότηση του έργου.

 

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Δ. Βουνάτσου:

«Δε με ενδιαφέρει η δόξα»

Ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παραχώρησε χτες συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα του γηπέδου. Ο κ. Βουνάτσος τόνισε ότι πρόκειται για μία τριμερή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Λέσβου, του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που έχουν εξίσου σημαντικές αρμοδιότητες.


«Δεν υποχώρησε η Δημαρχεία, αλλά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουνάτσος, ο οποίος - όπως τόνισε - έχει δεχτεί πολλές ύβρεις με αφορμή την κατασκευή των έργων που πρέπει να γίνουν στον Ταρλά. Ακόμη, δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι δεν τον ενδιαφέρει «ποιος θα αποκτήσει δόξα με την υλοποίηση του έργου αυτού, αλλά το καλό του νησιού και των δημοτών».


Οι φίλαθλοι της ΑΕΛΚ που παρευρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων
Οι φίλαθλοι της ΑΕΛΚ που παρευρέθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey