Ετοιμάζεται για τις Απόκριες το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Στα «σκαριά» η Καρναβαλική Επιθεώρηση

07/02/2013 - 16:15

Για την καθιερωμένη του Καρναβαλική Επιθεώρηση ετοιμάζεται εδώ κι ένα μήνα το Αναγνωστήριο της Αγιάσου. Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στο Κινηματοθέατρο και θα περιλαμβάνει σάτιρα ελληνικού και διεθνούς περιεχομένου.

Για την καθιερωμένη του Καρναβαλική Επιθεώρηση ετοιμάζεται εδώ κι ένα μήνα το Αναγνωστήριο της Αγιάσου. Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου στο Κινηματοθέατρο και θα περιλαμβάνει σάτιρα ελληνικού και διεθνούς περιεχομένου. Την ίδια περίοδο, θα παρουσιαστεί στην Αγιάσο η παράσταση «Ντεμπραγιάζ», που ετοιμάζει από κοινού η θεατρική ομάδα του Αναγνωστηρίου με αυτές τις Μυτιλήνης, για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Η Καρναβαλική Επιθεώρηση της Αποκριάς είναι από τις κυριότερες εκδηλώσεις της χρονιάς για το Αναγνωστήριο Αγιάσου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχετικό έργο ετοιμάζεται με σάτιρα του Αντώνη Μηνά, του Παναγιώτη Κουτσκουδή και του Στρατή Βεγιάζη.

Η Επιθεώρηση θα ανέβει σε σκηνοθεσία Μαρίας Αϊβαλιώτου στο Κινηματοθέατρο του χωριού, σε δύο παραστάσεις το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 5:30 και στις 7 το απόγευμα, και αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο, τόσο από τη Μυτιλήνη, όσο και από άλλες περιοχές του νησιού. Θα περιλαμβάνει σάτιρα με θέματα ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας, στη γνωστή αγιασώτικη ντοπιολαλιά.

Και θέατρο
Λίγες ημέρες μετά, το Σάββατο 23 Μαρτίου, το Κινηματοθέατρο θα φιλοξενήσει την παράσταση «Ντεμπραγιάζ», που η θεατρική ομάδα του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, οι «Άστεγοι», ο ΦΟΜ και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Λέσβου ετοιμάζουν από κοινού για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Στρατή Βλαστάρη. Πρόκειται για ένα έργο του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Ρεμί Ντε Βος, έξι μονόπρακτα μικρής διάρκειας, που επιλέγηκαν από τα συνολικά 13 του ομώνυμου θεατρικού έργου του ίδιου, σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη.

Την ίδια ημέρα, το Αναγνωστήριο θα τιμήσει βραβεύοντάς τους τρεις παλιούς ερασιτέχνες ηθοποιούς του, τον Παναγιώτη Γραμμέλλη - Ψυρούκη, την Εριφύλη Γλεζέλλη και το Γεώργιο Παπάνη.

Τέλος, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου το Αναγνωστήριο θα πραγματοποιήσει μια πανηγυρική-επετειακή εκδήλωση, με το χορευτικό του τμήμα που θα παρουσιάσει χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey