Μικροί μαθητές στο Αρχαίο Θέατρο

01/07/2012 - 05:56
Μια εκδήλωση με θέμα «Θεατρικά δρώμενα στο Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης» διοργανώνει την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 10 το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης, το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου.
Μια εκδήλωση με θέμα «Θεατρικά δρώμενα στο Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης» διοργανώνει την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 10 το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μυτιλήνης, το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου.

Στόχος της πολιτιστικής δράσης είναι να κάνει γνωστή την ιστορία του Αρχαίου Θεάτρου στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και στο ευρύ κοινό, και να αναδείξει τη δουλειά των σχολείων όσον αφορά στα πολιτιστικά δρώμενα στο χώρο της εκπαίδευσης. Την εκδήλωση καλούνται, έτσι, να παρακολουθήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται.

Παρουσιάσεις και θεατρικά
Τα θέματα που θα παρουσιαστούν έχουν σχέση με το Αρχαίο Θέατρο, τη Μυθολογία και την Αρχαία Ελλάδα και ο χώρος επιλέχθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με μια ιστορική αναφορά και πληροφορίες για το Αρχαίο Θέατρο Μυτιλήνης από μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, ενώ θα ακολουθήσει το θεατρικό δρώμενο «Η διαμάχη της Αθηνάς με τον Ποσειδώνα» από το Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών. Στη συνέχεια, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης θα παρουσιάσουν θεατρικό μονόπρακτο με θέμα «Μαθαίνοντας για το κοινό νόμισμα της Μυτιλήνης και της Φώκαιας», ενώ μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου θα διαβάσουν ένα απόσπασμα από τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη.
«Πάντα πίστευα ότι η ενασχόληση με τις διάφορες μορφές Τέχνης και Πολιτισμού οδηγεί στην καλλιέργεια της ψυχής των ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα τους ενώνει, κάνοντάς τους να αγωνίζονται για τη μετάδοση αυτής της καλλιέργειας», αναφέρει η υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεοδώρα Χαραλαμπή. «Σε μια εποχή όπου οι αξίες αμφισβητούνται και υπάρχει απαξίωση ή και αδιαφορία για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, είναι πράγματι αξιοθαύμαστη και άξια συγχαρητηρίων η εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών που υλοποιούν και παρουσιάζουν πολιτιστικά προγράμματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται βασιζόμενη στο μεράκι των συμμετεχόντων, αλλά και στη διάθεση προσφοράς και στήριξης από τους εμπλεκόμενους φορείς. Εύχομαι πάντα οι πολιτιστικές δράσεις να βρίσκουν έδαφος να ανθίζουν, να καρποφορούν και να αντέχουν στο χρόνο.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey