Σύσκεψη υπό το δήμαρχο, για να μη χαθεί το έργο

«Γλυτώνει» ο βιολογικός Σιγρίου

31/10/2012 - 15:07

Οι καθυστερήσεις που έχουν έως τώρα σημειωθεί στην εξέλιξη του έργου, κυρίως εξ αιτίας της ανάγκης αλλαγής χωροθέτησης της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, είναι ο κυριότερος λόγος που τέθηκε σε κίνδυνο ο βιολογικός του Σιγρίου.

Οι καθυστερήσεις που έχουν έως τώρα σημειωθεί στην εξέλιξη του έργου, κυρίως εξ αιτίας της ανάγκης αλλαγής χωροθέτησης της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, είναι ο κυριότερος λόγος που τέθηκε σε κίνδυνο ο βιολογικός του Σιγρίου. Όλα τα δεδομένα που αφορούν στο έργο, εξετάστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του δημάρχου και τη συμμετοχή των δημοτικών υπηρεσιών και του αναδόχου του έργου, όπου και φάνηκε ότι αν τηρηθούν τα όσα συμφωνήθηκαν, μπορεί και να «γλυτώσει» το έργο.

Στο πλαίσιο του μεγάλου έργου του Ταμείου Συνοχής για τα δίκτυα ύδρευσης - αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών των χωριών τού πρώην Δήμου Ερεσού - Αντίσσης, προβλεπόταν και η κατασκευή δικτύων και μικρής μονάδας λυμάτων στο Σίγρι. Στην Τοπική Κοινότητα έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα που αφορούν στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, ενώ βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο το έργο των δικτύων αποχέτευσης.

Σε ό,τι αφορά στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε, με την έγκριση της νέας θέσης, η αλλαγή της χωροθέτησής της απ’ τη θέση Κάβος απέναντι απ’ την πλαζ, στην περιοχή μεταξύ των θέσεων Πλάκας και Λίμενας.

Έκτοτε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσαν ο αντιδήμαρχος Ερεσού - Αντίσσης, Αντώνης Κουμαράς, και ο πρόεδρος Σιγρίου, Παύλος Τσίκνας, δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και την κατασκευή του βιολογικού, λόγω διαφωνιών μεταξύ υπηρεσίας και εργολάβου.

Τι είπαν…
Γι’ αυτό ο Δημήτρης Βουνάτσος συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή των αρμόδιων αντιδημάρχων Γιάννη Βατού, Γιάννη Τσακίρη και Αντώνη Κουμαρά, του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Απόστολου Αθανασιάδη, του προέδρου του Σιγρίου, της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας, Μαριάνθης Στυλιανίδου, και επτά μηχανικών τής πρώην ΤΥΔΚ Λέσβου που είχαν επιβλέψει τα έργα των δικτύων και των βιολογικών καθαρισμών στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού - Αντίσσης, καθώς και του αναδόχου του έργου και συνεργατών του. Στη σύσκεψη αναζητήθηκαν τρόποι για το πώς θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και επείγει να λυθούν για να μη χαθεί το έργο και τα οποία εντοπίζονται σε διαφορές μεταξύ του αναδόχου και της υπηρεσίας. Σημειωτέον ότι τα περιθώρια να ολοκληρωθεί η παρέμβαση στο Σίγρι έχουν ήδη στενέψει αρκετά, αφού το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου τού 2013. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και στο βαθμό που θα τηρηθεί, δεν αναμένεται να υπάρξουν νέα προβλήματα στην υλοποίηση του βιολογικού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey