Συζήτηση στην Καλλονή για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης ΔΟΥ και ΙΚΑ

Βροντερό «όχι» από τους πολίτες!

14/03/2012 - 19:32

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, στην προγραμματισμένη συζήτηση για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της ΔΟΥ και του ΙΚΑ από την Καλλονή. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ασφυκτικά γεμάτο ήταν το απόγευμα της Δευτέρας το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, στην προγραμματισμένη συζήτηση για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της ΔΟΥ και του ΙΚΑ από την Καλλονή. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Παρόντες στη συζήτηση, η οποία διεξήχθη μετά από πρωτοβουλία των αντιδημάρχων του βόρειου και δυτικού νησιού, Βαγγέλη Γιαβάση (Καλλονής), Γιώργου Κυριαζή (Αγίας Παρασκευής - Πέτρας), Λευτέρη Βογιατζή (Μήθυμνας), Αντώνη Κουμαρά (Ερεσού - Αντίσσης) και Γιώργου Βουνάτσου (Πολιχνίτου), εκτός από πλήθος απλών πολιτών ήταν εκπρόσωποι φορέων, εργαζόμενοι στην Εφορία και στο ΙΚΑ, επιχειρηματίες του τόπου κ.ά.. Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Μηθύμνης, κ. Χρυσόστομος, ο βουλευτής Σπύρος Γαληνός, πρόεδροι τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, τοπικοί, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι.

Υπό την προεδρία του δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση του θέματος από τον αντιδήμαρχο Καλλονής, κ. Γιαβάση, τη γενική γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Νομών Λέσβου - Χίου, Μαρία Νικολάρα, και την Κλεοπάτρα Αξιώτου, η οποία εκπροσωπούσε το Σύλλογο Εργαζομένων τού ΙΚΑ Λέσβου. Όλοι αναφέρθηκαν στις συνέπειες για τους κατοίκους του μισού σχεδόν νησιού που εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες αυτές, αφού λόγω απόστασης θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλά χιλιόμετρα ώστε να βρεθούν στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Μυτιλήνης για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Υποχρέωση δέσμευσης…
Αμέσως μετά, στην ομιλία του ο δήμαρχος Λέσβου, κ. Βουνάτσος, αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της παραμονής των υπηρεσιών εκεί όπου βρίσκονται, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές να επισκεφθεί όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, ώστε να τους υποχρεώσει να δεσμευθούν πως, είτε βρεθούν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, θα κάνουν τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για τη δημιουργία τριών ή πέντε δήμων στη Λέσβο και των αντίστοιχων σε αυτές υπηρεσιών.

Ακόμη, συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα της οποίας οι αρμοδιότητες είναι η οργάνωση κινητοποιήσεων αλλά και οι επισκέψεις στους αρμοδίους της Αθήνας, ώστε να επιτευχθεί η παραμονή τής ΔΟΥ και του ΙΚΑ στην Καλλονή. Η επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο κ. Βουνάτσος, ο Μητροπολίτης Μηθύμνης, εκπρόσωποι αναπτυξιακών κοινωνικών και οικονομικών φορέων κ.ά., θα συνεδριάσει πρώτη φορά αύριο στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Οι πολίτες παρευρέθηκαν στη συζήτηση, μίλησαν, κατέθεσαν τις απόψεις τους και δρομολογήθηκε μια κατάσταση, η οποία θα έχει και συνέχεια. Πιστεύω ότι θα βρούμε μια λύση για τον τόπο, όσο και να μην το θέλουν κάποιοι άλλοι εκτός νησιού», ανέφερε στο «Ε» ο αντιδήμαρχος Καλλονής, κ. Βαγγέλης Γιαβάσης.

Και ψήφισμα
Στο ψήφισμα που υπέγραψαν όσοι βρέθηκαν στη συγκέντρωση της Δευτέρας, οι πολίτες και οι φορείς της κεντρικής και της βορειοδυτικής Λέσβου ζητούν, εκτός από τη μη κατάργηση των δύο υπηρεσιών ΔΟΥ και ΙΚΑ Καλλονής, την αναδιοργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης της Λέσβου με τη δημιουργία περισσότερων δήμων, κάνοντας σαφές πως η στάση όλων είναι στάση αγώνα και όχι άμυνας. Αξίζει να σημειωθεί πωςτο ψήφισμα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Σπύρος Γαληνός, ζητώντας την επί των θεμάτων που τίθενται απάντησή τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey