Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Λέσβου, για την «Αιγαία Ζεύξη»:

«Να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο»

08/08/2012 - 15:53

Άμεσα, και πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της «Αιγαίας Ζεύξης», η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Λέσβου ζητά απ’ το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Άμεσα, και πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της «Αιγαίας Ζεύξης», η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Λέσβου ζητά απ’ το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παλαιολόγος, στη Λέσβο προωθείται η κατασκευή μιας γιγαντιαίας επένδυσης αιολικών πάρκων απ’ τον όμιλο «Ρόκα - Iberdrola», η υλοποίηση του οποίου θα αλλάξει κυριολεκτικά τη φυσιογνωμία του και θα έχει ανεπίστρεπτες επιπτώσεις στην αναπτυξιακή προοπτική, το μέλλον και το περιβάλλον του νησιού μας.


Για τη σκοπιμότητα, τις επιπτώσεις στην ανάπτυξη και το περιβάλλον των τοπικών κοινοτήτων και του νησιού μας, έχουν εκφράσει δημόσια, όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος, τη θέση τους δεκάδες φορείς, σύλλογοι, δημότες, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, «εκτός βεβαίως απ’ τη δημοτική αρχή Λέσβου, η οποία παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας δεν έχει φέρει μέχρι σήμερα το σοβαρότατο αυτό ζήτημα για ενημέρωση και λήψη αντίστοιχη απόφασης».


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να υπάρξει άμεσα συνεδρίαση για λήψη απόφασης σχετικά με τη σκοπιμότητα της κατασκευής των τεράστιων αιολικών πάρκων, για τις επιπτώσεις στην προοπτική ανάπτυξης και στο μέλλον του τόπου, για τις επιπτώσεις στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας, του περιβάλλοντος, τη ζωή και την οικονομία των χωριών της περιοχής εγκατάστασης.


«Η δημοτική αρχή πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τη σιωπηρή στάση που κρατάει, η οποία στην πράξη συμβάλλει στην προώθηση των κερδοσκοπικών σχεδίων του ομίλου “Ρόκα - Iberdrola”, “διά του κουκουλώματος”, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών του νησιού μας και των κατοίκων των χωριών της περιοχής που προορίζονται οι εγκαταστάσεις», καταλήγει ο κ. Παλαιολόγος.

Και περιβαλλοντικές ομάδες
Χθες, οι τοπικές περιβαλλοντικές ομάδες «Φίλοι της Πράσινης Λέσβου» και «Λέσβος Πάμε Πράσινο» με ανακοίνωσή τους για το ίδιο θέμα αναφέρουν πως θεωρούν ότι η μετατροπή της δυτικής πλευράς της Λέσβου από το Σκαλοχώρι μέχρι το Μεσότοπο και την Ερεσό σε βιομηχανικό πάρκο ανεμογεννητριών, θα καταστρέψει τη φυσική ομορφιά του νησιού και το περιβάλλον και θα περιορίσει σημαντικά την ανάπτυξη του «πράσινου» τουρισμού στη Λέσβο.

«Οι περισσότερες από τις ανεμογεννήτριες έχουν προγραμματιστεί να εγκατασταθούν εντός των περιοχών Natura 2000, πράγμα που παραβαίνει κάθε περιβαλλοντική νομοθεσία», όπως υποστηρίζουν μεταφέροντας την άποψη του προέδρου των «Φίλων της Πράσινης Λέσβου», John Bowers, οικονομολόγου περιβάλλοντος και συνταξιούχου λέκτορα του Πανεπιστημίου τού Leeds, ο οποίος δήλωσε: «Μια αειφόρος ενεργειακή πολιτική πρέπει να δημιουργεί θέσεις εργασίας, να βελτιώνει το περιβάλλον και την ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Αυτή η επένδυση δε θα δημιουργήσει ουσιαστικές θέσεις εργασίας, θα καταστρέψει την “πράσινη” τουριστική βιομηχανία, θα βλάψει σοβαρά το φυσικό περιβάλλον και θα αντικαταστήσει την ομορφιά με την ασχήμια.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey