Αγώνας ταχύτητας απ’ το Δήμο Λέσβου, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσα στον Αύγουστο

Προσλαμβάνονται 100 οκταμηνίτες

11/07/2012 - 15:56

Σήμερα αναμένεται να φύγει απ’ το Δήμο Λέσβου το αίτημα για την έγκριση 100 προσλήψεων εποχικού προσωπικού, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που πήρε πριν από λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σήμερα αναμένεται να φύγει απ’ το Δήμο Λέσβου το αίτημα για την έγκριση 100 προσλήψεων εποχικού προσωπικού, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που πήρε πριν από λίγες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο. Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής είναι να κινηθεί άμεσα η διαδικασία ώστε να γίνουν οι προσλήψεις μέσα στον Αύγουστο και την 1η Σεπτεμβρίου να έχει στη διάθεσή της το αναγκαίο εποχικό προσωπικό. Βέβαια, οι ανάγκες σε έκτακτο προσωπικό είναι πολύ μεγαλύτερες σε όλους τους τομείς, και μάλιστα η αρχική πρόταση ήταν να υποβληθεί αίτημα για 153 προσλήψεις, όμως βάσει του εγκεκριμένου Οργανισμού του Δήμου δεν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερες από 100.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Κουνιαρέλλης, είχε εισηγηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση να προσληφθούν 113 άτομα στους τομείς πρασίνου και καθαριότητας, καθώς και 40 υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι για την κάλυψη όλων των δημοτικών ενοτήτων πλην Μυτιλήνης. Τελικά, το αίτημα του Δήμου, με τον περιορισμό που θέτει στον αριθμό των εποχικών υπαλλήλων ο εγκεκριμένος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις διαμορφώνεται - όπως είπε ο κ. Κουνιαρέλλης μιλώντας χθες στο «Ε» - σε 21 οδηγούς και χειριστές, 67 εργάτες, επτά ηλεκτρολόγους και πέντε υδραυλικούς, οι οποίοι και θα διατεθούν στη ΔΕΥΑΛ για την ενίσχυση των υπηρεσιών της.

Διαδικασία ΑΣΕΠ
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναμένεται σήμερα να αναρτηθεί διορθωμένη και να αποσταλεί το αίτημα στο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Φώτη Χατζημιχάλη, η έγκριση του οποίου είναι προϋπόθεση για να κινηθεί στη συνέχεια η διαδικασία απ’ το Δήμο, μέσω ΑΣΕΠ, για την κάλυψη των θέσεων.

«Σύμφωνα με τον Οργανισμό μας, προβλέπονται 100 θέσεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, διαφόρων ειδικοτήτων, για την αντιμετώπιση των εποχικών αναγκών, καθώς και για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, οπότε, παρά τις αυξημένες ανάγκες, δεν μπορούμε να ζητήσουμε, όπως αρχικά σχεδιάζαμε, περισσότερες θέσεις», ανέφερε ο κ. Κουνιαρέλλης, προσθέτοντας: «Απ’ την πλευρά μας, θα ζητήσουμε απ’ τον κ. Γενικό να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα απάντηση, ώστε μετά να στείλουμε τα σχετικά έγγραφα στο ΑΣΕΠ και να προβούμε στην προκήρυξη για τις προσλήψεις 100 οκταμηνιτών.»

Έχοντας την εμπειρία απ’ την αντίστοιχη περσινή διαδικασία για την κάλυψη 93 θέσεων, ο κ. Κουνιαρέλλης εκφράζει την αισιοδοξία πως αν και δύσκολο, είναι εφικτό μέσα στον Αύγουστο να γίνουν οι προσλήψεις απ’ το Δήμο κι έτσι 1η Σεπτεμβρίου να πιάσουν δουλειά οι προσληφθέντες. Την ίδια ημερομηνία, θυμίζουμε, λήγει η σύμβαση και των 93 οκταμηνιτών που ξεκίνησαν απ’ τον Ιανουάριο να παρέχουν τις υπηρεσίες τους κυρίως στον τομέα της καθαριότητας, ενισχύοντας το λιγοστό μόνιμο προσωπικό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey