Οδηγίες για τα κατοικίδιά μας, τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες

07/07/2012 - 15:11

Το καλοκαίρι δεν ταλαιπωρούμαστε μόνο εμείς οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα μας χρειάζονται ιδιαίτερες φροντίδες ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη ζέστη, με έντομα και με διάφορες καλοκαιρινές ασθένειες.

Το καλοκαίρι δεν ταλαιπωρούμαστε μόνο εμείς οι άνθρωποι, αλλά και τα ζώα μας χρειάζονται ιδιαίτερες φροντίδες ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με τη ζέστη, με έντομα και με διάφορες καλοκαιρινές ασθένειες.

Παρακάτω, παραθέτουμε μερικά πράγματα που θα πρέπει να προσέξουν και να κάνουν οι ζωόφιλοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να κυλήσουν οι ζέστες πιο ανώδυνα για τους ίδιους και τα κατοικίδιά τους.

- Πλήρης προληπτικός έλεγχος των κατοικιδίων μας συστηματικά κάθε μήνα για τσιμπούρια, ψύλλους, σκνίπα. Χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα εντομοαπωθητικά σκευάσματα του εμπορίου και με αυτόν τον τρόπο τα προφυλάσσουμε από μια πληθώρα προβλημάτων, από έναν απλό κνησμό από αυτά, μέχρι πολύ πιο σοβαρές ασθένειες όπως Ερλιχίωση και Λεϊσμανίαση.

- Όταν μας συνοδεύει το κατοικίδιό μας στη θάλασσα, προσέχουμε να το κρατάμε μακριά από λουομένους και οργανωμένες παραλίες, να το ξεπλένουμε πάντα καλά από το θαλασσινό νερό και να μην το αφήνουμε να πίνει το τελευταίο, για να γλυτώσουμε φαρυγγίτιδες και βρογχίτιδες ή ακόμη και πνιγμό.

- Αποφεύγουμε το να εκτίθενται τα ζώα μας πολλές ώρες στον ήλιο και αν τα έχουμε μαζί μας στην παραλία, φροντίζουμε ώστε να είναι πάντα στη σκιά. Από την άλλη, αποφεύγουμε και να τα έχουμε κάτω από το κλιματιστικό, κυρίως αν η θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει, είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

- Φροντίζουμε ώστε να έχουν πάντα στη διάθεσή τους φρέσκο, δροσερό, άφθονο νερό, πολύ δε περισσότερο για ράτσες που δεν είναι εγκλιματισμένες στις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας.

- Όταν μας συνοδεύουν στις εκδρομές μας, δεν τα αφήνουμε μέσα στο αμάξι ούτε για πέντε λεπτά, ακόμη κι αν έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα, αφού οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι υπερβολικά μεγάλες και κινδυνεύουν από θερμοπληξία.

- Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα ξερά χόρτα (άγανα) που τρυπώνουν στα πιο απίθανα σημεία (τρίχωμα, δέρμα, αυτιά, πατουσάκια κ.λπ.) και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα ζωάκια μας.

- Έχουμε πάντα μαζί μας το φαρμακείο του ζώου μας, που θα πρέπει να περιλαμβάνει απομορφίνη για δηλητηριάσεις, κορτιζόνη για αλλεργικές καταστάσεις και δαγκώματα από φίδια και έντομα, απολυμαντικό σπρέυ, αιμοστατικό σπρέυ, γάζες κι επιδέσμους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey