Τριήμερο σεμινάριο τον Αύγουστο, από το Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

«Τροπικότητα και Επιτέλεση»

07/07/2012 - 14:47

Βάσει της πεποίθησης ότι το μοντέλο της εφαρμοσμένης θεωρίας σχετικά με τη μελέτη των τροπικών συστημάτων της Ανατολής, θα μπορούσε να αποτελέσει μια σύγχρονη παιδαγωγική πρόταση, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να είναι ευεργετική σε όλα τα επίπεδα της μουσικής εμπειρίας και έκφρασης.

Το Κέντρο Σπουδών Ανατολικής Μουσικής (ΚΕΣΑΜ) του Αναγνωστηρίου Αγιάσου διοργανώνει από τις 17 έως τις 19 Αυγούστου ένα τριήμερο σεμινάριο μουσικών δράσεων, με θέμα «Τροπικότητα και Επιτέλεση». Στο σεμινάριο θα διδάξουν σημαντικοί εκπρόσωποι της ανατολικής μουσικής, ενώ το τριήμερο θα πλαισιωθεί και από συναυλία κλασσικής οθωμανικής μουσικής.

Το φαινόμενο της τροπικότητας είναι το θεμέλιο των μουσικών πολιτισμών της Ανατολής, τόσο σε δομικό, όσο και σε εκφραστικό επίπεδο, και η μελέτη των διαφόρων μουσικών ειδών στο συγκεκριμένο χώρο, βασίζεται στην κατανόησή του.

Βάσει της πεποίθησης ότι το μοντέλο της εφαρμοσμένης θεωρίας σχετικά με τη μελέτη των τροπικών συστημάτων της Ανατολής, θα μπορούσε να αποτελέσει μια σύγχρονη παιδαγωγική πρόταση, η οποία με τη σειρά της θα μπορούσε να είναι ευεργετική σε όλα τα επίπεδα της μουσικής εμπειρίας και έκφρασης, το ΚΕΣΑΜ διοργανώνει το τριήμερο αυτό σεμινάριο με στόχο να φέρει τους μαθητές του και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο ένα βήμα πιο κοντά στην τροπικότητα.

Οι διδάσκοντες και τα αντικείμενα
Καταξιωμένοι μουσικοί της χώρας, με χρόνια και πολύ σημαντική εμπειρία στη διδασκαλία της ανατολικής μουσικής σε θεωρία και πράξη, όπως ο Μάρκος Σκούλιος (ούτι, νέυ), ο Γιώργος Ψάλτης (βιολί) και ο Ευγένιος Βούλγαρης (πολίτικη λύρα, γυαλί ταμπούρ), θα είναι προσκεκλημένοι εισηγητές στο σεμινάριο, μαζί και με τον υπεύθυνο του ΚΕΣΑΜ, Νίκο Ανδρίκο.

Οι παραπάνω θα δείξουν στους συμμετέχοντες τεχνικές οργάνων και υφολογίας και θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από διαλέξεις που θα αφορούν στα τροπικά συστήματα της Ανατολής, τις βασικές αρχές της διαστηματικής θεωρίας, εκδοχές των ταξιμιών στο μουσικό πολιτισμό της Ανατολής κ.ά., μέσα από θεωρητικές παραδόσεις κι εκτελέσεις κομματιών.

Το τριήμερο θα περιλαμβάνει και μια συναυλία κλασσικής οθωμανικής μουσικής με έργα Ρωμιών συνθετών της Πόλης κατά την υστεροθωμανική περίοδο.

Η συμμετοχή ανέρχεται στα 100 ευρώ με φιλοξενία και στα 80 ευρώ χωρίς, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται πρωινό και έκπτωση 20% σε εστιατόρια της Αγιάσου. Προτεραιότητα για τη φιλοξενία θα δοθεί στους εκτός Λέσβου συμμετέχοντες. Σημειώνεται πως οι τελευταίοι θα πάρουν ειδική βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Όσοι ενδιαφέρονται για δηλώσεις συμμετοχής και άλλες πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο του ΚΕΣΑΜ, Νίκο Ανδρίκο, στο τηλέφωνο 6938-015967 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey