Τον Ιούλιο στο Αρχοντικό Γεωργιάδη, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

1ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Μυτιλήνης

03/07/2012 - 16:30

Από την Παρασκευή 13 έως και την Τετάρτη 18 Ιουλίου, στο Αρχοντικό Γεωργιάδη και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ της Θεσσαλονίκης, το Θερινό Σχολείο στις Οπτικοακουστικές Τέχνες και την Επικοινωνία του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διοργανώσει το 1ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Μυτιλήνης, με προβολές επιλεγμένων, αναγνωρισμένων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Η Μυτιλήνη φιλοξενεί το ντοκυμαντέρ, το κινηματογραφικό είδος που γνωρίζει μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια. Από την Παρασκευή 13 έως και την Τετάρτη 18 Ιουλίου, στο Αρχοντικό Γεωργιάδη και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ της Θεσσαλονίκης, το Θερινό Σχολείο στις Οπτικοακουστικές Τέχνες και την Επικοινωνία του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διοργανώσει το 1ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Μυτιλήνης, με προβολές επιλεγμένων, αναγνωρισμένων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους.

Το Θερινό Σχολείο πάνω στις Οπτικοακουστικές Τέχνες και την Επικοινωνία έχει ξεκινήσει ήδη από χτες Δευτέρα 2 Ιουλίου, με τον πρώτο κύκλο μαθημάτων και υπό το γενικό τίτλο «Οπτικοακουστικές Τέχνες και Επικοινωνία: Η πραγματικότητα μέσα από το φακό».

Ειδικές προβολές
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που θα διαρκέσει έως και τις 28 Ιουλίου, εντάσσεται το 1ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Μυτιλήνης, που ανοίγει στις 13 του μήνα με την ταινία «Ελλάδα… είμαι σε δύσκολη θέση», του Σεραφείμ Ντούσια, μεταπτυχιακού φοιτητή στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου και αποφοίτου του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Ο ίδιος θα παρευρεθεί στην προβολή και θα προλογίσει την ταινία του.

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το σκηνοθέτη και παραγωγό Λάκη Παπαστάθη, ο οποίος είναι επίτιμος προσκεκλημένος εισηγητής και στον κύκλο μαθημάτων «Σχεδιάζοντας Ντοκυμαντέρ - Θεωρία και Έρευνα» του Θερινού Σχολείου. Την ημέρα εκείνη, θα προβληθούν στο Αρχοντικό Γεωργιάδη τα ντοκυμαντέρ που έχει δημιουργήσει στο πλαίσιο της εκπομπής «Παρασκήνιο», η οποία προβάλλεται εδώ και δεκαετίες από την ΕΡΤ, ενώ ο ίδιος ο σκηνοθέτης θα μιλήσει για τη δουλειά του.

Όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Εκτός των δύο παραπάνω, άλλα επτά μικρού και μεγάλου μήκους ντοκυμαντέρ θα φιλοξενηθούν στο Φεστιβάλ.

Πρόκειται για τα: «Sayome» (Σαγιόμι) του Νίκου Νταγιαντά και το «ΜΕΤΑΧΑ ακούγοντας το χρόνο» του Σταύρου Ψυλλάκη, που θα προβληθούν το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 9 και στις 10:10 το βράδυ αντίστοιχα, για τα «Docville - Λασκαρέως 99 Αθήνα» της Κατερίνας Πατρώνη και «Lion Souls» («Λιονταρίσιες Ψυχές») των Ιταλών Salva Munoz & Manu Gerosa, που θα προβληθούν την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 9 και στις 10 το βράδυ αντίστοιχα, τα «Αμπελόκηποι» της Ομάδας Ντοκυμαντέρ του Δήμου Αθηναίων και «My Sweet Canary» («Καναρίνι μου γλυκό»), του Ισραηλινού Roy Sher, που θα προβληθούν την Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 9:30 και στις 10:15, και το «Trans» του Αμερικανού Chris Arnold, που θα προβληθεί την Τετάρτη 18 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ, κλείνοντας και το Φεστιβάλ.

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία αυτή του Πανεπιστημίου Αιγαίου φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός στο νησί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey