Με προκήρυξη της ΔΕΥΑΛ

Ζητείται γιατρός εργασίας

09/06/2012 - 15:05

Γιατρό εργασίας ζητά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης της Λέσβου. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια της ΔΕΥΑΛ, Δέσποινα Μπώκου, βάση της νομοθεσίας πρέπει να υπάρχει στις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 50 άτομα, ένας γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Γιατρό εργασίας ζητά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης της Λέσβου. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διευθύντρια της ΔΕΥΑΛ, Δέσποινα Μπώκου, βάση της νομοθεσίας πρέπει να υπάρχει στις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 50 άτομα, ένας γιατρός της συγκεκριμένης ειδικότητας. Στη Λέσβο, στη ΔΕΥΑΛ απασχολούνται συνολικά 56 εργαζόμενοι, οπότε η πρόσληψη γιατρού είναι υποχρεωτική.

Μέχρι το Δεκέμβριο, στη ΔΕΥΑΛ υπήρχε γιατρός εργασίας, του οποίου όμως η σύμβαση έληξε και γι’ αυτό η υπηρεσία προχώρησε σε προκήρυξη θέσης εργασίας για την εύρεση νέου.

Οι γιατροί εργασίας, επί της ουσίας, κάνουν κάποιες επισκέψεις το χρόνο στις υπηρεσίες όπου έχουν προσληφθεί, παίρνουν εικόνα για την υγεία όλων των εργαζομένων, πως εμβολιάζονται και ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνουν λόγω της επαφής τους με απόβλητα και λύματα. Συνεπώς η ύπαρξη ενός τέτοιου γιατρού σε ανάλογες επιχειρήσεις, είναι εκτός από υποχρεωτική, και απαραίτητη. Όπως η κ. Μπώκου αναφέρει στο «Ε», στο παρελθόν δεν υπήρχε στο Νομό Λέσβου ή σε όμορο νομό η συγκεκριμένη ειδικότητα, λόγω του ότι ακόμη και πανελλαδικώς είναι λίγοι οι γιατροί που ειδικεύονται αναλόγως. Άρα καθήκοντα γιατρού εργασίας θα μπορούσαν να ασκήσουν γιατροί με άλλη ειδικότητα, ενώ στην προκήρυξη δεν τίθεται ζήτημα εντοπιότητας.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος κοινοποιήθηκε και στον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου. Όπως ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Προβέτζας, μιλώντας στο «Ε» ανέφερε, «ο γιατρός θα προσληφθεί στη ΔΕΥΑΛ με σύμβαση εργασίας διάρκειας ενός χρόνου και με απασχόληση 110 ωρών».

Η πρόσληψη θα γίνει με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τής ΔΕΥΑΛ, έπειτα από προσωπική συνέντευξη και επιλογή (κατάταξη διαγωνισθέντων) από επιτροπή τής ΔΕΥΑΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey