Παρουσιάστηκε στην Αθήνα η μοναδική έκδοση για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου

ΕΜΠΡΟΣ για το EURO 2012

06/06/2012 - 14:43

Λίγες μέρες, μόλις έξι, πριν από τη σέντρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ο Παύλος Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Δάρας «φώναξαν» «ΕΜΠΡΟΣ για το EURO 2012» μέσα από τις σελίδες του εντυπωσιακού βιβλίου, που την παρουσίασή του συντόνισαν στην Αθήνα με αφορμή το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού, του οποίου η σέντρα γίνεται την ερχόμενη Παρασκευή.

Λίγες μέρες, μόλις έξι, πριν από τη σέντρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ο Παύλος Παπαδημητρίου και ο Γιάννης Δάρας «φώναξαν» «ΕΜΠΡΟΣ για το EURO 2012» μέσα από τις σελίδες του εντυπωσιακού βιβλίου, που την παρουσίασή του συντόνισαν στην Αθήνα με αφορμή το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού, του οποίου η σέντρα γίνεται την ερχόμενη Παρασκευή.

Το περασμένο Σάββατο, στη Στοά του Βιβλίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου που περιέχει συνεντεύξεις των Ελλήνων διεθνών, εκτενή αφιερώματα για το παρόν και το παρελθόν της διοργάνωσης και πλούσιο φωτογραφικό υλικό και το οποίο εκδόθηκε από την «Αιολίδα», εκδόσεις που εδρεύουν στη Μυτιλήνη, με τον πρόεδρό τους, Παναγιώτη Μυριτζή, να είναι ο συντονιστής της εκδήλωσης.

Στην παρουσίαση μίλησε ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου Βασίλης Τσιάρτας, ο δάσκαλος της Αθλητικής Δημοσιογραφίας Ανδρέας Μπόμης και φυσικά οι δημοσιογράφοι και συνάμα συντονιστές της εντυπωσιακής έκδοσης, Γιάννης Δάρας και Παύλος Παπαδημητρίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης οι Μανώλης Μαυρομάτης, Αντώνης Αντωνιάδης, Κύρος Βασσάρας, Άγγελος Μενδρινός, Δημήτρης Παπανικολάου, Αντώνης Κατσαρός και Παναγιώτης Βαρούχας, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου.




Ένα «ΕΜΠΡΟΣ για το EURO 2012» μοναδικό!
Το «ΕΜΠΡΟΣ για το EURO 2012» είναι η μοναδική έκδοση αφιέρωμα στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιολίδα» της «Επικοινωνία Αιγαίου Α.Ε.»! Πρόκειται για μια έκδοση που δεν πρέπει να λείπει από καμμία βιβλιοθήκη, κάθε ποδοσφαιρόφιλου ή και όχι, στην Ελλάδα. Ένα βιβλίο γεμάτο ιστορία, δόξα, χαρές, αλλά και απογοητεύσεις, αισιοδοξία για αυτά που έρχονται και προσμονή.

Η έκδοση φιλοξενεί κείμενα των Ανδρέα Μπόμη, Κώστα Βερνίκου, Γιάννη Τοπαλίδη, Άγγελου Μενδρινού, καθώς και συνεντεύξεις με τους Φερνάντο Σάντος, Σοφοκλή Πιλάβιο, Τάκη Φύσσα, Γιώργο Καραγκούνη, Κώστα Κατσουράνη, Νίκο Λυμπερόπουλο, Άγγελο Χαριστέα, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Γιώργο Φωτάκη, Βασίλη Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Κύρο Βασσάρα, Λάκη Νικολάου, Θόδωρο Ζαγοράκη, Όττο Ρεχάγκελ, Βασίλη Τσιάρτα, Ζήση Βρύζα, Κώστα Κατσουράνη, Τραϊανό Δέλλα και Άγγελο Μπασινά. Πρόκειται για πρωτογενές δημοσιογραφικό υλικό που δε θα βρείτε αλλού, με παρασκήνιο, αποκλειστικές φωτογραφίες και πληροφορίες. Από το βιβλίο ξεχωρίζουν οι αποκλειστικές συνεντεύξεις όλων των μεγάλων ονομάτων που πέρασαν ή και βρίσκονται στην Εθνική μας Ομάδα, με πρώτο και καλύτερο το Φερνάντο Σάντος, νυν προπονητή της ομάδας των ανδρών, που μιλάει για τη δυσκολία της ανάληψης της Εθνικής, αλλά και το πάθος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που δεν έχει συναντήσει αλλού, δείγμα της αγάπης γι’ αυτό που κάνουν.

Επίσης διαβάζει κανείς για την πορεία της Εθνικής μας για το Euro 2012, αλλά και παρουσίαση των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν τα τελικά της διοργάνωσης σε Πολωνία και Ουκρανία. Ακολουθεί ο Κύρος Βασσάρας, ένας από τους πλέον καταξιωμένους, παγκοσμίως, Έλληνας διαιτητής, που μιλάει για τις επιλογές των διαιτητών στο Euro 2012. Στη συνέχεια του βιβλίου, θαυμάζει κανείς τις πρωταγωνίστριες, τις μπάλες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από το 1972, που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ακολουθεί ανάλυση των ομάδων των υπόλοιπων τριών ομίλων, με παρουσίαση του προπονητή, του «αστεριού» της κάθε ομάδας, το ρόστερ και την πορεία. Αναδρομή στην Ιταλία τού 1980, οπόταν νικήτρια του Euro ήταν η Γερμανία, συνέχεια με συνέντευξη του Λάκη Νικολάου, που θυμάται τη χρυσή εκείνη εποχή.

Και το μεγάλο κεφάλαιο ανοίγει… Το θαύμα της Πορτογαλίας τού Euro 2004. Οι μαγικές στιγμές, που όσοι Έλληνες τις έζησαν, δε θα τις ξεχάσουν ποτέ. Πρώτος και καλύτερος μιλάει ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο λόγος μετά πάει στον πρωτομάστορα της επιτυχίας τού 2004, τον προπονητή της ομάδας τότε, Όττο Ρεχάγκελ. Ακολουθούν μοναδικά κείμενα του Γιάννη Τοπαλίδη και του Κώστα Βερνίκου για… «μνήμες άσβηστες»! Στη συνέχεια ο Γιώργος Καραγκούνης αναλύει το πρώτο παιχνίδι με την Πορτογαλία, ο Βασίλης Τσιάρτας το παιχνίδι με την Ισπανία, ο Ζήσης Βρύζας την αναμέτρηση με τη Ρωσία, ο Κώστας Κατσουράνης το παιχνίδι με τη Γαλλία, ο Τραϊανός Δέλλας το παιχνίδι με την Τσεχία και ο Άγγελος Χαριστέας τον τελικό με την Πορτογαλία. Η πλούσια με πληροφορίες αυτή έκδοση ολοκληρώνεται με την ιστορία τού Euro ξεκινώντας από τη Γαλλία τού 1960, με νικήτρια την Ε.Σ.Σ.Δ., και φτάνοντας μέχρι το 2000 και τη συνδιοργάνωση Βελγίου - Ολλανδίας με νικήτρια τη Γαλλία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey