Αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων, κι η συνεδρίαση της Δευτέρας έρχεται

«Ανένδοτος» για τη ΔΕΥΑΛ

02/06/2012 - 14:34

Με επιστολές συνεχίστηκε η αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει απ’ τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας για το θέμα των τιμολογίων τής ΔΕΥΑΛ. Ο «ανένδοτος», μάλιστα, δε θα κλείσει τόσο γρήγορα, αφού όπως έχει προαναγγείλει η αντιπολίτευση, περιμένει το πρακτικό της συνεδρίασης για να προσφύγει, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων που λήφθηκαν.

Με επιστολές συνεχίστηκε η αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει απ’ τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας για το θέμα των τιμολογίων τής ΔΕΥΑΛ. Ο «ανένδοτος», μάλιστα, δε θα κλείσει τόσο γρήγορα, αφού όπως έχει προαναγγείλει η αντιπολίτευση, περιμένει το πρακτικό της συνεδρίασης για να προσφύγει, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων που λήφθηκαν.

Η παράταξη του Παντελή Πατερέλλη, με ανακοίνωση που συνέταξε η δημοτική σύμβουλος απ’ το Πλωμάρι, Πέρσα Σάββα, ασκεί κατ’ αρχάς κριτική στη διαδικασία και στα ευτράπελα των ψηφοφοριών. Στη συνέχεια αναφέρεται στα προβλήματα που έθεσαν οι παριστάμενοι πρόεδροι των χωριών σε σχέση με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και στο διά ταύτα επικεντρώνεται στην ουσία του θέματος, που όπως τονίζει η παράταξη είναι να υπάρξει μια δίκαιη τιμολογιακή πολιτική που να εξασφαλίζει τη διατήρηση της ΔΕΥΑΛ. Η παράταξη επισημαίνει ότι υπάρχουν κατά την άποψή της λάθη και αδικίες, όπως για παράδειγμα η μη διαφοροποίηση των οικιακών απ’ τις επαγγελματικές καταναλώσεις, ενώ επισημαίνει ακόμη πως θα έπρεπε να υπάρξει ειδική τιμολογιακή πολιτική για όσους έχουν αναπηρίες, για τους ανέργους και τους ανθρώπους με σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, ακόμη και επιβίωσης.

Το συμφέρον των δημοτών…
Ακολούθησε η απάντηση της δημοτική αρχής διά του Δημήτρη Βουνάτσου, που παραθέτοντας στοιχεία για την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε, αλλά και για τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στις υποδομές για το περιβάλλον (ακόμη πεπαλαιωμένοι σωλήνες με αμίαντο σε κάποια χωριά, αναφέρει η σχετική απάντηση), τονίζει πως «η σοφή παροιμία του λαού μας αληθεύει ακόμη μια φορά εν προκειμένω: ότι δηλαδή, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί».

Ο δήμαρχος συνεχίζοντας αναφέρει: «Εμείς θα συνεχίσουμε το νοικοκύρεμα του Δήμου και των Δημοτικών Υπηρεσιών, χωρίς να φοβόμαστε το θηρίο του λεγόμενου “πολιτικού κόστους” και δε θα επιστρέψουμε σε κανένα να μας ξαναγυρίσει στο φαύλο παρελθόν, το οποίο πρόσφατα ο λαός μας καταδίκασε απερίφραστα και ηχηρότατα.»

Σε ό,τι αφορά δε στο θέμα των τιμολογίων, ο κ. Βουνάτσος αναφέρει πως η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ και η δημοτική αρχή, μέσα στις πασίγνωστες μαύρες και άραχλες άθλιες οικονομικές και διοικητικές συνθήκες και με μειωμένες τις υποχρεώσεις χρηματοδότησης του κράτους έως και 50% από το 2011 στους δήμους, επιχειρεί να εξορθολογήσει τις τιμές.

Έτσι, κατ’ εφαρμογή του «Καλλικράτη», επεκτείνοντας τη λειτουργία τής ΔΕΥΑΛ υποχρεωτικά σε όλο το νησί και με μελέτη βιωσιμότητας από έγκυρο μελετητικό γραφείο, στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης, προχωρά σε νέα τιμολογιακή πολιτική, με ελάχιστες αυξήσεις σε ορισμένες αστικές περιοχές, μειώσεις στις υπόλοιπες και μηδενικές αυξήσεις στον πρώην Δήμο Μυτιλήνης.

«Η δημοτική αρχή έπραξε το καθήκον της στο ακέραιο, χωρίς να υπολογίζει λαϊκισμούς, δημοκοπίες, χάιδεμα αυτιών, φτηνή και ανέξοδη πολιτική υποσχέσεων, για παραπλάνηση και μόνο, με ένα και μόνο στόχο! Το πραγματικό συμφέρον των συμπολιτών μας», καταλήγει ο κ. Βουνάτσος.

Και απάντηση της παράταξης Πατερέλλη:

«Όσα δε φτάνει η αλεπού…»
«Αντί για αναφορές στο τι παρέλαβε, θα έπρεπε να δώσει δείγμα γραφής με το έργο του ενάμιση χρόνο τώρα», υποστηρίζει η παράταξη Πατερέλλη με νέα ανακοίνωσή της, απάντηση στα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Βουνάτσος.

Στην απάντηση, που υπογράφει η Πέρσα Σάββα, χαρακτηρίζεται ως «παραλήρημα» του δημάρχου η γραπτή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ενώ σημειώνεται πως όλοι έχουν πλέον αντιληφθεί «ποιος είναι τελικά ο σκοπός του κ. Δημάρχου: να στέφεται κάθε φορά “κυβερνήτης” για να καταδικάζει στη θεωρία το “κακό, κάκιστο” παρελθόν, διότι πολύ απλά δεν μπορεί να το καταδικάσει στην πράξη με τις δράσεις του. Αν είχε τη θέληση και την ικανότητα, θα είχε αφήσει έως τώρα - στα δύο χρόνια δημοτικής αρχής - ένα δείγμα του έργου του».

Όπως υποστηρίζει η κ. Σάββα, ο Παντελής Πατερέλλης ως αντιδήμαρχος για δυο τετραετίες, άφησε πίσω του περαιωμένα και μη έργα υψίστης σημασίας, τουλάχιστον για την πόλη της Μυτιλήνης, που υπηρέτησε. «Αλλά προφανώς, όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια!», καταλήγει η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey