Από τους μαθητές του Γυμνασίου Θερμής

Παραδοσιακός γάμος!

22/05/2012 - 15:57

Έργα που έφτιαξαν οι μαθητές του Γυμνασίου Θερμής στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, όπως και το πολιτιστικό πρόγραμμα το περασμένο Σάββατο.

Έργα που έφτιαξαν οι μαθητές του Γυμνασίου Θερμής στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, όπως και το πολιτιστικό πρόγραμμα το περασμένο Σάββατο.

Ειδικότερα, το πολιτιστικό πρόγραμμα, με θέμα «Λαϊκές τελετουργίες, ήθη και έθιμα της ευρύτερης περιοχής της Θερμής», περιελάμβανε δρώμενο με θέμα τον παραδοσιακό γάμο, το ντύσιμο της νύφης και του γαμπρού και την κοπή του τσουρεκιού.

Τα νυφιάτικα τραγούδια τραγούδησαν η γιαγιά μαθητή κ. Κική Μαρολιά και η κ. Ταξιαρχούλα Αψαθά. Η μαθήτρια Αθανασία Τσαγκάρη έπαιξε με το σαντούρι σκοπούς του γάμου. Ο Μάκης Ψαραδέλλης στην κιθάρα και ο Μάριος Λέλεκας στο μπουζούκι, μέλη του μουσικού σχήματος «Τα φώτα απέναντι», στήριξαν την εκδήλωση επίσης. Ακόμη, ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου τού Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, που πραγματοποιεί σεμινάριο σε χώρο που παραχώρησε το Σχολείο, ανέλαβε να φτιάξει τον παραδοσιακό μπακλαβά του γάμου. Η κ. Μαρία Γιαβρίμη έφτιαξε το τσουρέκι, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Θερμής προσέφερε τα εδέσματα του μπουφέ. Τέλος, τις παραδοσιακές στολές που φορούσαν οι μαθητές κατά την επιτέλεση των δρωμένων, τις διέθεσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θερμής «Άγιος Γεώργιος», κ. Γεώργιος Κυρίκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey