×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Αντέχουν Κολυμβητήριο - Ταρλάς;

Με σημαντική, εξάμηνη καθυστέρηση ανατίθενται απ’ το Δήμο οι μελέτες στατικότητας στο ΕΜΠ

14/04/2012 - 05:03

Αυτό που θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί ήδη απ’ το φθινόπωρο του 2011, ο έλεγχος της στατικής επάρκειας του Κολυμβητηρίου και των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης

Αυτό που θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί ήδη απ’ το φθινόπωρο του 2011, ο έλεγχος της στατικής επάρκειας του Κολυμβητηρίου και των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, θα συζητήσει τη Λαμπροτετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, το οποίο και θα κληθεί να αποφασίσει για τη σύναψη συμβάσεων με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) προκειμένου να ελεγχθεί η στατική επάρκεια των δύο αθλητικών χώρων.

Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λέσβου και του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Πολυτεχνείου με αντικείμενο τη στατική επάρκεια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης, αλλά και η ανάλογη σύμβαση για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας των κερκίδων και των κτισμάτων εντός του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, είναι δύο απ’ τα θέματα που θα συζητήσει στις 18 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο. Εισηγητής και για τις δύο προγραμματικές συμβάσεις είναι ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, ο οποίος μιλώντας στο «Ε» ανέφερε πως σε συνέχεια των επαφών που προηγήθηκαν με ειδικούς επιστήμονες, προχωρά η διαδικασία ανάθεσης των ελέγχων στις δύο υποδομές.

Ούτε σχέδιο…

Μάλιστα, την προηγούμενη βδομάδα ο Δημήτρης Βουνάτσος δέχθηκε στο γραφείο του τον καθηγητή Αντισεισμικής Τεχνολογίας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστα Σπυράκο, ο οποίος προ μηνών, μετά από παρέμβαση του πρώην πρύτανη Κώστα Μουτζούρη, είχε εξετάσει μακροσκοπικά την εγκατάσταση του Κολυμβητηρίου Μυτιλήνης. Ο κ. Σπυράκος, αν εγκριθεί η σύναψη των προγραμματικών συμβάσεων, θα εξετάσει διά του Εργαστηρίου τού ΕΜΠ τον οπλισμό των δύο υποδομών.

Το κόστος των δύο συμβάσεων προϋπολογίζεται σε 30.000 ευρώ για τον κάθε χώρο και σύμφωνα με τον κ. Βατό θα πρέπει ο έλεγχος και τα πορίσματα να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 16 Αυγούστου 2012. Από εκεί και μετά, ξεκινά το δύσκολο μέρος της εκπόνησης μελέτης και της χρηματοδότησης των έργων που πολύ πιθανόν να αναδείξει ο έλεγχος ότι χρειάζεται να εκτελεστούν.

«Η όλη διαδικασία θα τέλειωνε γρηγορότερα», όπως ανέφερε ο κ. Βατός, «αν υπήρχαν και για το γήπεδο σχέδια, όπως υπάρχουν για το κολυμβητήριο. Τώρα χρειάζεται για έναν τουλάχιστον μήνα να προηγηθεί η αποτύπωση του σταδίου πριν ξεκινήσει ο έλεγχος για τη στατικότητα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey