Στη Βουλή η ματαίωση…

01/07/2012 - 05:56
Ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν, προκειμένου να κατοχυρωθεί θεσμικά, αλλά και να ενδυναμωθεί η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, υπέβαλε την προηγούμενη Δευτέρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός.
Ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν, προκειμένου να κατοχυρωθεί θεσμικά, αλλά και να ενδυναμωθεί η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, υπέβαλε την προηγούμενη Δευτέρα προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Αθηνών Γρηγόρης Ψαριανός.

Στην ερώτηση του, ο κ. Ψαριανός ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου - η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου και τους κατά τόπους δήμους - «αποτελεί εδώ και 22 χρόνια ένα “θεσμό” στα πολιτιστικά τεκταινόμενα στο Αιγαίο».
Εστιάζοντας στην αναβολή, μέχρι και σήμερα, της φετινής συνάντησης που είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Λέρο από τις 17 έως τις 27 Σεπτεμβρίου και αναβλήθηκε λόγω των βουλευτικών εκλογών, με τη σχετική πίστωση να μην έχει εγκριθεί μέχρι και τις αρχές του Σεπτέμβρη, ο κ. Ψαριανός ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι «παράδοξο», αφού «πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική δράση πολιτισμού για το νησιωτικό χώρο».
Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, η Συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου κινητοποιεί και δίνει εκφραστική διέξοδο σε καλλιτεχνικές δυνάμεις της περιφέρειας, αναβαθμίζει ποιοτικά τη νησιωτική πολιτιστική ζωή και δίνει ζωντάνια στις περιοχές όπου πραγματοποιείται.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey