Η παράσταση της «Ανδρομάχης»

01/07/2012 - 05:56
Στο θέατρο του ΦΟΜ θα ανέβει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η παράσταση «Ανδρομάχη ή Τοπίο Γυναίκας στο ύψος της νύχτας», της Πειραματικής Σκηνής του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.
Αυτό το Σάββατο στο ΦΟΜ, από την Πειραματική Σκηνή του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Στο θέατρο του ΦΟΜ θα ανέβει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η παράσταση «Ανδρομάχη ή Τοπίο Γυναίκας στο ύψος της νύχτας», της Πειραματικής Σκηνής του Αναγνωστηρίου Αγιάσου. Με δύο παραστάσεις, μία στις 7 το απόγευμα και μία στις 8:30 το βράδυ, το συγκεκριμένο έργο του θεατρικού συγγραφέα Άκη Δήμου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Μυτιλήνης.

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία Μαρίας Αϊβαλιώτου, είναι ένας μονόλογος της Ανδρομάχης, ηρωίδας ταυτισμένης με την κατεστραμμένη Τροία και το ταξίδι της εξορίας. Ο συγγραφέας επαναδιαπραγματεύεται την αρχαία ηρωίδα δίνοντάς της μια νέα υπόσταση και τοποθετώντας τη σε ένα νέο τόπο, κάπου στην Ήπειρο. Εκεί σχεδιάζει και ζωγραφίζει τη δική της πόλη, την ουτοπία της, και γίνεται έτσι η ίδια δημιουργός του κόσμου της και ο μονόλογός της, ένα ταξίδι προσωπικής μνήμης.
Η μουσική επιμέλεια είναι του Στρατή Κατατζή και της Γιάννας Μαϊστρέλλη. Παίζουν: Ανδρομάχη: Γιώτα Μαϊστρέλλη, Εκάβη: Αλίκη Παπαγεωργίου, Κασσάνδρα: Γιάννα Μαϊστρέλλη, Μενέλαος: Στρατής Καζατζής, Ελένη: Κατερίνα Λεβέντη, Κήρυκας Ταλθύδθος: Θεόφιλος Χτενέλλης, Χορός: Σαπφώ Βερίλη, Αρχοντούλα Βαρβάκη.
Σημειώνεται ότι τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν σε πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey