«Ειλικρινώς, ψεύδεσθε…»

01/07/2012 - 05:56
Άλλη μια αστυνομική κωμωδία, και πάλι από μαθητές της πόλης, παρουσιάστηκε την εβδομάδα αυτή στη Μυτιλήνη. Χθες Πέμπτη και προχθές Τετάρτη η ομάδα «Θεατρική Ανάσα» ανέβασε στο Δημοτικό Θέατρο το έργο «Ειλικρινώς, ψεύδεσθε…» και απέσπασε απανωτά χειροκροτήματα από το κοινό.
Άλλη μια αστυνομική κωμωδία, και πάλι από μαθητές της πόλης, 24 στο σύνολό τους, παρουσιάστηκε την εβδομάδα αυτή στη Μυτιλήνη. Χθες Πέμπτη και προχθές Τετάρτη η ομάδα «Θεατρική Ανάσα» ανέβασε στο Δημοτικό Θέατρο το έργο «Ειλικρινώς, ψεύδεσθε…» της Μίρνας Αλεπουδέλλη - Φαφουτέλλη και απέσπασε απανωτά χειροκροτήματα από το κοινό.

Ήταν μια έξυπνη, αλληγορική παράσταση, που, πέρα από τα όσα διαδραματίζονταν, φιλοδοξούσε να παρουσιάσει το «ταξίδι της ζωής».
Ξεκινούσε με την επιβίβαση στο πλοίο «Άλιος Δίας», με το οποίο ταξίδευαν μεγάλοι και παιδιά, τσιγγάνοι, κόσμος της «υψηλής κοινωνίας», δημοσιογράφοι, ντεντέκτιβ κ.ά.. Φαινομενικά όλοι ήταν άσχετοι μεταξύ τους, όμως στην πορεία αποδείχθηκε πως κάτι τους συνέδεε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πέρα από τις όποιες σχέσεις φαινόταν πως υπήρχαν μεταξύ τους, δεν έλειπαν οι δολοπλοκίες που οδήγησαν ακόμη και σε εγκληματικές πράξεις. Μέσα από πολλές παρεξηγήσεις και καταστάσεις, που κανείς δεν είχε προβλέψει, ο ίδιος ο ντετέκτιβ, που ήταν και ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει τη λύση, βρέθηκε να είναι δεμένος σε μια καμπίνα.
Δέκα χρόνια μετά, τα ίδια πρόσωπα ξαναβρέθηκαν στο ξενοδοχείο «Ξένιος Δίας», αλλά με την πραγματική τους πλέον ταυτότητα. Ο ντετέκτιβ προσπαθούσε να καταλάβει τι συμβαίνει, αφού κανένας δεν παραδεχόταν ποιος είναι. Σιγά - σιγά, όμως, ξετυλίχθηκε το νήμα και η κατάληξη ήταν αυτή που περίμενε λιγότερο από όλες το κοινό.
«Η υπόθεση ήταν το “φαίνεσθαι”», είπε στο «Ε» η κ. Αλεπουδέλλη - Φαφουτέλλη. «Η πραγματικότητα είναι αυτό που συμβαίνει και στη ζωή, όπου όλοι παίζουμε κάποιο ρόλο. Ήταν μια κωμωδία καταστάσεων, αλλά και ένα ταξίδι ψυχής. Τίποτα στη ζωή, δεν είναι όπως φαίνεται. Η ίδια η λέξη σημαίνει ταυτόχρονα τα πάντα.»

Η ομάδα και τα έργα
Η ίδια έγραψε το έργο πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ όλο το χειμώνα δούλευε την παράσταση με τα μέλη της «Θεατρικής Ανάσας». Παρ’ όλο που υπάρχει εδώ και επτά περίπου χρόνια, έχοντας ξεκινήσει με μαθητές του 4ου Γυμνασίου και επεκτεινόμενη στη συνέχεια και εκτός σχολείου, η ομάδα πήρε το όνομά της επισήμως τον περασμένο Απρίλιο.
Σύμφωνα με την κ. Αλεπουδέλλη - Φαφουτέλλη, που είναι φιλόλογος στο 4ο Γυμνάσιο, η ομάδα έχει ανεβάσει ήδη πολλά έργα, έχοντας αποσπάσει και έπαινο σε εμφάνισή της στη Χίο. Η ίδια, που αναλαμβάνει πάντα τη συγγραφή των έργων, προσπαθεί να προσαρμόζει τους ρόλους για συγκεκριμένα παιδιά, ειδικά για όσα δε θα είχαν διαφορετικά την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κάποια παράσταση, ανάλογα και με τις ιδιαίτερες ικανότητες που έχει το καθένα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey