«Ο κουτσομπόλης» του Ψαθά

01/07/2012 - 05:56
Την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ο κουτσομπόλης» ανεβάζει σήμερα, στις 7:30 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, η θεατρική ομάδα «Παράλογοι» της Αγίας Παρασκευής.
Την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ο κουτσομπόλης» ανεβάζει σήμερα, στις 7:30 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου, η θεατρική ομάδα «Παράλογοι» της Αγίας Παρασκευής.

Οι «Παράλογοι» υπάγονται στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρου του δήμου Αγίας Παρασκευής. Μετρούν τέσσερα χρόνια ζωής, ενώ δημιουργήθηκαν με τη συμβολή του σκηνοθέτη Βασίλη Χατζηελευθερίου, που ανέλαβε να «στήσει» την ομάδα. Ο ίδιος έχει σκοπό, όπως λέει, το να στήνει θεατρικές ομάδες σε χωριά της Λέσβου όπου δεν υπάρχει θεατρικό δρώμενο, ενώ έχει κάνει το ίδιο στην Άγρα, τη Γέρα, τη Συκαμνιά κ.α.. Η Αγία Παρασκευή ήταν η τελευταία «στάση».
«Με ενδιέφερε να δραστηριοποιηθεί η νεολαία του χωριού», είπε στο «Ε» ο ίδιος. «Στην Αγία Παρασκευή το πετύχαμε, το ενδιαφέρον των νέων που συμμετέχουν είναι μεγάλο και το κλίμα στις πρόβες πολύ όμορφο.»
Τα μέλη της ομάδας έστησαν από την αρχή το δικό τους θέατρο, αξιοποιώντας ένα παλιό κτήριο του οικισμού. Έτσι, σήμερα στεγάζεται στη Λέσχη της Αγίας Παρασκευής θεατράκι με 130 καρέκλες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Χατζηελευθερίου, λειτουργούν περισσότερο ως «θέατρο δρόμου», κάνοντας περιοδεία με τις παραστάσεις τους σε όλη τη Λέσβο, αλλά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου. «Σταθμός» μπορεί να χαρακτηριστεί, ίσως, η παράσταση που έδωσαν στις Φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα, με το έργο «Φωνάζει ο κλέφτης», επίσης του Δημήτρη Ψαθά. Οι παραστάσεις επιλέγονται από όλη την ομάδα, αφού διαβαστούν διάφορα θεατρικά κείμενα.

«Το γέλιο να φτάσει παντού»

Η φετινή παράσταση «Ο κουτσομπόλης», που ετοιμάστηκε μέσα στους τελευταίους οκτώ μήνες, είναι η τέταρτη που η ομάδα ανεβάζει από το 2006 που ιδρύθηκε. Το έργο προσπαθεί να δείξει πως το κουτσομπολιό δεν είναι μόνο γυναικείο προνόμιο, αλλά και ανδρικό.
«Διαλέξαμε τη συγκεκριμένη παράσταση γιατί θέλαμε το γέλιο να φτάσει παντού και γιατί πρόκειται για ένα φαινόμενο καθημερινό. Είναι μια κλασσική κωμωδία και αρέσει στον κόσμο. Άλλωστε ο “κουτσομπόλης” είναι ένα οικείο πρόσωπο της κοινωνίας», λέει σκηνοθέτης.
Έχοντας κάνει πρεμιέρα ήδη στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής στις αρχές του μήνα, η παράσταση θα παιχτεί μετά τις εκλογές και στο Ίππειος, τη Μήθυμνα, την Αγιάσο και τη Μυτιλήνη. Πρόθεση της ομάδας είναι να κάνει περιοδείες με τον «Κουτσομπόλη» όλο το χειμώνα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey