FOLLOW US

Αθλητικά

  • Εγκρίνονται την Παρασκευή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου
Στην τελική ευθεία για ταρτάν και Στάδιο Πολιχνίτου

«Σάρκα και οστά» παίρνει η επιθυμία των ανθρώπων του κλασικού αθλητισμού για εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού μας, μετά από πάρα πολλά χρόνια απαξίωσης και μαρασμού. Η Παρασκευή, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αποτελέσει την πιο σημαντική ημέρα για τον στίβο, αφού στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Β. Αιγαίου θα εγκριθεί η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου για μια σειρά από αθλητικά έργα, που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν τις αθλητικές υποδομές.

Ιεραρχώντας επιτέλους προτεραιότητες, ενδεχομένως και κατόπιν της ασφυκτικής πίεσης που άσκησε ο Τύπος το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα με σειρά δημοσιευμάτων στο «Ε» και στο SportLesvos.gr, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμος Λέσβου προέταξαν το κοινό συμφέρον, συμπράττοντας και ξεπερνώντας κάθε είδους γραφειοκρατικές δυσκολίες, ώστε σύντομα η νεολαία του νησιού μας να απολαμβάνει τις πιο σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο στίβο και όχι μόνο.

Την Παρασκευή λοιπόν, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, θα εγκριθεί η σύμβαση για την ανακατασκευή του ελαστικού τάπητα στο Στάδιο Μυτιλήνης και στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής, έργο που αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στην προπόνηση αθλητών και αθλητριών, που μέχρι σήμερα αθλούνται σε αποκαρδιωτικές συνθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», η επιλογή των ταρτάν έγινε με γνώμονα την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των αθλητών μας. Και μπορεί το κόστος να… ξέφυγε από τον αρχικό προϋπολογισμό, ωστόσο η Περιφέρεια Β. Αιγαίου έχει δεσμευθεί να καλύψει με επιπλέον πόρους τη χρηματοδότηση, ώστε το έργο να εκτελεστεί απρόσκοπτα. Ο κάθε ελαστικός τάπητας, σε Μυτιλήνη και Καλλονή, αναμένεται να στοιχίσει περίπου €560.000 και με βάσει το χρονοδιάγραμμα το έργο θα δημοπρατηθεί το αργότερο ως τον Μάρτιο, με προοπτική ολοκλήρωσής του ακόμα και πριν το καλοκαίρι.

Θετική εξέλιξη για Στάδιο Πολιχνίτου

Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα και την αναβάθμιση του Σταδίου Πολιχνίτου, το οποίο όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει ένα πλήρες αθλητικό κέντρο στο νότιο τμήμα του νησιού, εξυπηρετώντας πολλές περιοχές, που σήμερα αδυνατούν ή δυσκολεύονται να αναπτύξουν τον κλασικό αθλητισμό.

Η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Β. Αιγαίου, Δήμου Λέσβου και ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού αφορά τον πλήρη εκσυγχρονισμό της αθλητικής εγκατάστασης με τοποθέτηση συνθετικού τάπητα για το ποδόσφαιρο, αλλά και ταρτάν για τον στίβο, προβολείς ηλεκτροφωτισμού, αποδυτήρια και κερκίδες.

«Πρασινίζουν» Ανεμώτια και Σκάλα Καλλονής

Επιπρόσθετα, οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης θα συνεργαστούν και για την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα σε δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα μεγάλων διαστάσεων. Συγκεκριμένα, στο «Μίζεργκαν» της Ανεμώτιας, αλλά και στο Γήπεδο Σκάλας Καλλονής, που θα προσφέρουν λύσεις στο κεντρικό κομμάτι του νησιού.

Τέλος, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη θα εγκριθεί και η αντίστοιχη σύμβαση για την αναβάθμιση του Γηπέδου 5x5 στη Χρυσομαλλούσα, στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το δικό μας Μουντιάλ!
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top