Από τη βράβευση στον διαγωνισμό Aegean Startups στη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘέΑ), με τις ομάδες με τις καλύτερες καινοτόμες ιδέες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας Aegean Startups σε ειδική Ημερίδα που διοργάνωσε η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Από τη βράβευση στον διαγωνισμό Aegean Startups στη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘέΑ), με τις ομάδες με τις καλύτερες καινοτόμες ιδέες του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νεανικής Επιχειρηματικότητας Aegean Startups σε ειδική Ημερίδα που διοργάνωσε η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ιδέες από φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου

01/02/2018 - 13:43 Ενημερώθηκε 02/02/2018 - 10:54

Στον ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο www.aegean-startups.gr <http://www.aegean-startups.gr> ξεκίνησε η υποβολή ιδεών για καινοτόμες επιχειρήσεις από ομάδες φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2018.

Ο Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας - AEGEAN Startups είναι μια πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας των νησιών του Αιγαίου, σε τέσσερις θεματικές περιοχές:

  1. Αγροτική Ανάπτυξη-Διατροφή-Υγεία-Εκπαίδευση.
  2. Ναυτιλία-Εμπόριο-Μεταφορές.
  3. Τουρισμός-Πολιτισμός-Περιβάλλον.
  4. Πληροφορική-Τηλεπικοινωνίες-Διακυβέρνηση-Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητες κατηγορίες που απευθύνονται (α) σε φοιτητές και απόφοιτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου (β) νέες και νέους εκτός της κοινότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, από όλη την Ελλάδα.

Θα βραβευθούν οι καλύτερες ιδέες στις τέσσερεις θεματικές περιοχές και στις δύο κατηγορίες συμμετεχόντων (8 βραβεία). Στην πρώτη ομάδα ανεξαρτήτως κατηγορίας θα απονεμηθεί βραβείο 5000 ευρώ, ώστε να υποστηριχθεί η υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου. Επιπλέον βραβεία και έπαθλα θα ανακοινωθούν στην πορεία του διαγωνισμού.

Το βασικό χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού έχει ως εξής:

- 1ο Στάδιο - Υποβολή αρχικής ιδέας - 2 σελίδες / Μέχρι 1/3/2018 στο www.aegean-startups.gr.

- 2ο Στάδιο: Υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου, για όσες ομάδες επιλεγούν στο 1ο στάδιο, μετά από mentoring / Μέχρι 1/6/2018 στο www.aegean-startups.gr.

- 3ο Στάδιο: Παρουσίαση ομάδων που διακρίθηκαν και βραβεύσεις / Ιούλιος 2018.

Ο Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας - AEGEAN Startups διενεργείται υπό το συντονισμό της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την υποστήριξη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη συνδρομή ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων και οργανισμών.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικοί όροι του διαγωνισμού περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό τόπο www.aegean-startups.gr

 

«Aegean for you»

Τον τελευταίο διαγωνισμό κέρδισε η ιδέα «Aegean for you- Το Βόρειο Αιγαίο στο πιάτο σας», μία καινοτόμα επιχείρηση η οποία προσπαθεί να γνωστοποιήσει προϊόντα χαμένα στο χρόνο, προϊόντα αγνά παραδοσιακά τεσσάρων νησιών του Βορείου Αιγαίου, Σάμου, Χίου, Λέσβου, Λήμνου. Συνδυάζει τις εκλεκτές παραγωγές των νησιών αυτών, που αφορούν στους τομείς της τυροκομίας, οινοποιίας, ζαχαροπλαστικής και της τοπικής κουζίνας. Απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα σε όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν αυτά τα νησιά μέσα από τις γεύσεις τους αλλά και σε όσους τα έχουν γνωρίσει και τα έχουν αγαπήσει. Η επιχείρηση προβλέπεται να εδρεύει σε ένα κατάστημα λιανικής πώλησης στην καρδιά της Αθήνας. Εκεί θα διατίθενται όλες οι βορειοπελαγίτικες γεύσεις σε ένα μεγάλο και ποικίλο εύρος καταναλωτών. Εκτενέστερα θα παρέχεται στους καταναλωτές μία μεγάλη ποικιλία κρασιών Σάμου και Λήμνου εξαιρετικής ποιότητας και φήμης χρόνων με κυρίαρχη ποικιλία τους, το Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει η τρυφερή μυρωδιά του ούζου μία γευστική εμπειρία που προέρχεται από τη Λέσβο. Ούζα της Λέσβου ξακουστά όπως Βαρβαγιάννη και Πιτσιλαδή. «Όσον αφορά τα τυροκομικά είδη θα ενισχύσουμε το μοναδικό τυροκομείο της Σάμου Βουρλιώτη με προϊόντα όπως γραβιέρα ανθότυρο και μυζήθρα. Από τη Λήμνο προμηθευόμαστε τα πεντανόστιμα παραδοσιακά τυριά καλαθάκι, μελίχλωρο, κασκαβάλι, από τη Λέσβο το περίφημο λαδοτύρι, αλλά και το μαστέλλο Χίου.» Ως ιδρυτές αυτής της ιδιαίτερης επιχείρησης αλλά και ως διατροφολόγοι «προσφέρουμε στους καταναλωτές καινοτόμες γεύσεις οι οποίες προέρχονται από το συνδυασμό των νησιωτικών προϊόντων όπως φλωμάρια με καλαθάκι, φλωμάρια αρωματισμένα με κρασί Σάμου και κρασί ποικιλιών Σάμου και Λήμνου αρωματισμένα με μαστίχα Χίου. Μέσω αυτών των προϊόντων προσπαθούμε να αναδείξουμε καινούριες και υγιεινές γεύσεις από τα ήδη απολαυστικά παραδοσιακά προϊόντα. Καθένα από τα προϊόντα θα διατίθεται προς δοκιμή σε μικρές αλλά επαρκείς ποσότητες δίνοντας στον καταναλωτή την δυνατότητα να αναγνωρίσει αλλά και να μάθει τις αιγιαλίδες γεύσεις προτού τις αγοράσει».

Η επιχειρηματική ιδέα «Greco» κατέλαβε την πρώτη θέση στη θεματική «Ναυτιλία-Εμπόριο-Μεταφορές», ενώ η ιδέα You and the City (Εσύ και η πόλη) κατέλαβε την πρωτιά στο πεδίο «Τουρισμός - Πολιτισμός - Περιβάλλον» έχοντας όραμα να αναδείξει τις πόλεις της Ελλάδας με τη βοήθεια του διαδικτύου, προβάλλοντας τους πολιτιστικούς οργανισμούς κάθε πόλης, τα εμπορικά καταστήματα καθώς και τις εκδηλώσεις της.

Η ομάδα αποτελείται από την κα Χαρά Καλεμάκη, φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Επίσης, η ομάδα με την επιχειρηματική ιδέα «Smartups» κατέλαβε την 1η θέση στο πεδίο «Πληροφορική - Τηλεπικοινωνίες - Διακυβέρνηση - Κοινωνία» παρουσιάζοντας μία πλατφόρμα που προσφέρει λύση στο πρόβλημα εύρεσης συνεργατών για τη δημιουργία ομάδων εργασίας. Παρέχει, μέσα από ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον, τις κατάλληλες υποδομές για τη συγκεκριμένη λειτουργία. Οι κύριες υπηρεσίες της εφαρμογής αφορούν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για δημιουργία ομάδας και την αναζήτηση υπαρχόντων ομάδων για ένταξη σε αυτές.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey