Δράση για τη νότια παράκαμψη

01/07/2012 - 05:56
Με επιστολή του προς τη δημοτική αρχή, ο Παντελής Πατερέλλης ζητά άμεσα να συζητηθεί το θέμα της νότιας παράκαμψης στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστούν οι ενέργειες που θα αναλάβει ο Δήμος ώστε να διεκδικήσει την ένταξη του ιδιαίτερης σημασίας έργου στο ΕΣΠΑ.
Πρόταση του Παντελή Πατερέλλη προς τη δημοτική αρχή Λέσβου

Με επιστολή του προς τη δημοτική αρχή, ο Παντελής Πατερέλλης ζητά άμεσα να συζητηθεί το θέμα της νότιας παράκαμψης στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστούν οι ενέργειες που θα αναλάβει ο Δήμος ώστε να διεκδικήσει την ένταξη του ιδιαίτερης σημασίας έργου στο ΕΣΠΑ.

Σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της ολοκλήρωσης της μελέτης του έργου, ο επικεφαλής της παράταξης «Λέσβος, Δημιουργική πορεία» απέστειλε επιστολή προς το δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο και τους αντιδημάρχους Γιάννη Βατό και Γιάννη Τσακίρη, στην οποία και αναφέρει πως απ’ ό,τι φαίνεται πλέον «ξεμπλέκει» το έργο απ’ τις «συμπληγάδες» της γραφειοκρατίας και μπορεί να υλοποιηθεί.
«Θεωρώ περιττό να επισημάνω τη σπουδαιότητα του οδικού αυτού άξονα, όχι μόνο για τους δημότες της Μυτιλήνης, αλλά και για τους κατοίκους όλου του νησιού, αφού καθιστά προσιτό το αεροδρόμιο, χωρίς να απαιτείται η διέλευση των οχημάτων απ’ τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης», επισημαίνει στην ίδια επιστολή ο κ. Πατερέλλης, τονίζοντας πως η χρήση της νότιας παράκαμψης θα βοηθήσει επίσης σημαντικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη, αφού δημιουργείται μια νέα ευχερώς προσπελάσιμη οδός, που θα συνδέει (χωρίς την υποχρεωτική έως σήμερα διέλευση απ’ το κέντρο της πόλης και την προκυμαία της Μυτιλήνης) τις νότιες συνοικίες Καλλιθέα, Πυργέλια, Νοσοκομείο, Βουναράκι, Χάλικες, Κουμκό, Πληγώνι, Βαρειά, Ακλειδιού, Υφαντήρια, Χρυσομαλλούσα, Ακρωτήρι, Νεάπολη κ.λπ. με τον κύριο οδικό άξονα προς την ενδοχώρα του νησιού. Ο ίδιος δρόμος θα λειτουργεί παράλληλα ως συλλεκτήρια οδός όλης αυτής της κίνησης στις ανωτέρω περιοχές, καθιστώντας και πιο γρήγορη την πρόσβαση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Στενή παρακολούθηση
Ο δημοτικός σύμβουλος, απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, προτείνει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια και στενή παρακολούθηση της εξέλιξης των υπολειπόμενων διαδικασιών, ώστε το συντομότερο δυνατό να καταστεί απολύτως έτοιμη προς δημοπράτηση η μελέτη του έργου. Το σημαντικότερο, όμως, όπως επισημαίνει, είναι η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα στο ΕΣΠΑ, ώστε να μην παραπεμφθεί στις «καλένδες» και να υλοποιηθεί για να δοθεί στη χρήση των δημοτών και επισκεπτών του νησιού.
«Σας διαβεβαιώνω ότι ο ίδιος προσωπικά και τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης θα σταθούμε αρωγοί των προσπαθειών σας», δεσμεύεται ο κ. Πατερέλλης, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey