Πίτα από τους Βρισαγώτες της Αθήνας

01/07/2012 - 05:56
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν, την περασμένη Κυριακή 30 Ιανουαρίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Σηφουνάκη, και του νέου δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, οι Βρισαγώτες της Αθήνας.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν, την περασμένη Κυριακή 30 Ιανουαρίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Σηφουνάκη, και του νέου δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, οι Βρισαγώτες της Αθήνας.

Στην καθιερωμένη αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Golden Age», παρευρέθηκαν πολλά μέλη και φίλοι του Συλλόγου Βρισαγωτών Λέσβου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος». Παράλληλα με την κοπή της πίτας, έγινε και απολογισμός των δράσεων του Συλλόγου για το έτος που μας πέρασε και παρουσίαση του προγραμματισμού του για το 2011. Ανάμεσα στις προτάσεις που έγιναν για την ανάπτυξη της γενέτειρας των μελών του, ήταν και η στήριξη, εν μέσω της κρίσης και της ανεργίας, συγχωριανών τους που αναζητούν εργασία, μέσω δημοσιεύσεων των στοιχείων τους σε τοπικά Μέσα και σε επαγγελματίες που ζητούν υπαλλήλους.
Επίσης έγινε η απονομή στο συνεργάτη του περιοδικού «Αντίλαλος της Βρίσας» Τάσο Μακρή του βραβείου «Ρένας Σιγιώργη», που εδώ και τρία χρόνια έχει καθιερωθεί να δίνεται στο καλύτερο κείμενο που δημοσιεύτηκε μέσα στο έτος στα τεύχη του περιοδικού.

Συζήτησαν για το χωριό τους
Απευθυνόμενος στον κ. Σηφουνάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Ψαριανός, έθεσε το θέμα του Πανεπιστημιακού Κέντρου Βρίσας που ακόμη δεν έχει προχωρήσει. Ακολούθησε συζήτηση με το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, για τα θέματα που απασχολούν τη Βρίσα, σχετικά με έργα που έχουν μείνει μετέωρα και ανικανοποίητα στη 12ετή περίοδο του καποδιστριακού Δήμου Πολιχνίτου.
«Παρά τη συγκυρία της οικονομικής κρίσης και άλλα αντίξοα ή θλιβερά γεγονότα που προηγήθηκαν, είχαμε μια συμμετοχή 110 ατόμων, που είναι σημαντική για εμάς σε σχέση με το μέγεθος του χωριού μας», είπε μιλώντας στο «Ε» ο κ. Ψαριανός, δηλώνοντας ικανοποιημένος από την εκδήλωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey