Λίγα απ’ όλα <br>Σταράτες κουβέντες

01/07/2012 - 05:56
Σήμερα θα προσπαθήσω να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με θέματα Βοτανολογίας και να δώσω ορισμένες διευκρινίσεις πάνω σ’ αυτά. Όταν χρησιμοποιείτε βότανα για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών, μην περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα. Για να αποδώσουν, χρειάζονται το χρόνο τους.
Σήμερα θα προσπαθήσω να ασχοληθώ λίγο περισσότερο με θέματα Βοτανολογίας και να δώσω ορισμένες διευκρινίσεις πάνω σ’ αυτά.
Όταν χρησιμοποιείτε βότανα για την καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών, μην περιμένετε γρήγορα αποτελέσματα. Για να αποδώσουν, χρειάζονται το χρόνο τους.
Επειδή δεν είμαι βοτανολόγος, τις διάφορες συνταγές που σας συστήνω, τις παίρνω από διάφορα σχετικά βιβλία. Προτιμών τα πολύ παλαιά. Τα βότανα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα υγιεινών βιολογικών προϊόντων και βοτάνων ή από μεγάλα φαρμακεία. Επειδή για την ίδια ασθένεια επιδρούν διάφορα βότανα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε μείγμα βοτάνων. Υπάρχουν και τυποποιημένα.
Παχυσαρκία
Για να περιορίσουμε το πάχος, θα τρώμε κάθε βράδυ σκορδαλιά. Αυτή η συνταγή είναι αποτελεσματική.
Αρθριτικά - ρευματισμοί
Παίρνουμε οκτώ γραμμάρια κινίνο, ένα φλιτζάνι του καφέ βενζίνη, μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τα ανακατώνουμε και τα κάνουμε αλοιφή. Αφού κάνουμε ένα ζεστό λουτρό στο μέρος που πονάμε, κάνουμε μετά εντριβή με την αλοιφή. Συνεχίζουμε σε όλες τις κλειδώσεις και τέλος δένομε το πονεμένο μέρος με φανελένια φασκιά. Υπόψη ότι η αρθρίτιδα είναι μέχρι στιγμής απροσδιόριστης προέλευσης, γι’ αυτό δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία.

Βραχνάδα
Μιλάμε για την προσωρινή βραχνάδα που μπορεί να προέλθει από το ψύχος, από δυνατές φωνές, από τα αλμυρά φαγητά κ.λπ.. Συνταγή: Παίρνουμε δυο σταγόνες δαφνόλαδο, τις ρίχνουμε σε σιρόπι από μέλι και αφού κάνουμε γαργάρα, το πίνουμε.
Έκζεμα
Χρησιμοποιούμε ανακουφιστικές αλοιφές με βότανα. Το έκζεμα δε θεραπεύεται πλήρως. Παίρνουμε δυο κουταλιές σούπας κατράμι, 160 γραμμάρια κερί μέλισσας και τα διαλύουμε σε 320 γραμμάρια ελαιόλαδο. Κατόπιν, τα βράζουμε. Την αλοιφή τη χρησιμοποιούμε για το έκζεμα.
Πίεση αίματος
Παίρνουμε κλωνιά φασκόμηλου και τα βράζουμε όπως το τσάι. Ρίχνουμε μια κουταλιά μέλι και το ρόφημα το πίνουμε πάντα τις πρωινές ώρες. Μετά από χρήση 15 ημερών, διακόπτουμε για μια εβδομάδα και συνεχίζουμε το ίδιο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ δε διακόπτουμε τη φαρμακευτική αγωγή του γιατρού. Τα βότανα είναι ενισχυτικά.

Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ)
Παρατηρούμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την πολιτική άνοδο της ΔΗΜΑΡ σε κάθε δημοσκόπηση. Σε προηγούμενα σχόλια εξηγήσαμε - πάντα κατά τη γνώμη μας - πού οφείλεται αυτή η θεαματική προτίμηση του λαού. Ωστόσο, μας ανησυχεί το γεγονός ότι η κύρια δύναμη της ενίσχυσης του κόμματος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, η οποία προφανώς στις προσεχείς εκλογές θα ζητήσει να εκπροσωπηθεί. Δε νομίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, όπως και μερικά ρετάλια της Αριστεράς, μπορούν ν’ αλλάξουν νοοτροπία εισερχόμενοι στη Δημοκρατική Αριστερά. Άποψή μας είναι να μη γίνουμε «Κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για κάθε παλαιοκομματικό. Μπορεί «η ψήφος να μην έχει οσμή», κατά το Γέρο Παπανδρέου, αλλά αυτό το δεόμαστε μόνον για τους ψηφοφόρους τού ΠΑΣΟΚ, όχι για τα στελέχη του. Τα ψηφοδέλτια του κόμματος πρέπει να συμπληρωθούν απ’ τα στελέχη τής ΔΗΜΑΡ και από νέα πρόσωπα που δεν έχουν «εκτεθεί» ως υποψήφιοι άλλων κομμάτων στο παρελθόν.

Ποια είναι τα ειδικά μισθολόγια
Με στόχο την εξοικονόμηση 650 εκατ. ευρώ, μέχρι τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η περικοπή και στα ειδικά μισθολόγια, τα οποία εξαιρέθηκαν για την ώρα. Αυτά είναι:
1) 4.215 δικαστικοί και μέλη του Νομικού Συμβουλίου, με μέσες μηνιαίες αποδοχές 6.270 ευρώ.
2) 885 διπλωμάτες, με μηνιαίες αποδοχές 6.500 ευρώ.
3) 11.920 καθηγητές πανεπιστημίου, με μέσες μηνιαίες αποδοχές 5.000 ευρώ.
4) 22.240 γιατροί ΕΣΥ, με μέσες μηνιαίες αποδοχές 5.000 ευρώ.
5) 156.000 ένστολοι (Στρατού, Αστυνομίας, Λιμενικού, Πυροσβεστικού), με μέσες μηνιαίες αποδοχές 2.000 ευρώ.
6) Ανώτεροι κληρικοί, με μέσες μηνιαίες αποδοχές 4.540 ευρώ.

Γνωρίζετε ότι...
- Κυκλοφορούν πανελληνίως 25 εφημερίδες και 300 τοπικές επαρχιακές;
- 2.700 πρώην νομάρχες και 5.000 πρώην δήμαρχοι και κοινοτάρχες που έχουν συμπληρώσει δύο τετραετίες τουλάχιστον στο αξίωμα, λαμβάνουν σύνταξη; Ορισμένοι λαμβάνουν και τη σύνταξη του επαγγελματικού τους φορέα.
- Με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων καταργείται η παράσταση δικηγόρων ενώπιον συμβολαιογράφων για τις μεταβιβάσεις;
- Ομοίως δε θα είναι υποχρεωτική η δημοσίευση στον Τύπο ισολογισμών και διαγωνισμών έργων κ.λπ..
Το τελευταίο θα είναι ολέθριο για τον Τύπο.

Παπάδος, 13-2-2012

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey