Συζήτηση για το ποιος έχει δίκιο!

01/07/2012 - 05:56
Σε δημόσιο διάλογο καλεί νυν και πρώην εργαζόμενους στην επιχείρησή του ο εκδότης των «Αιολικών Νέων», Γιώργος Κονδυλούδης, δύο εβδομάδες μετά την πρώτη ανακοίνωση της έκδοσης των «Αιολικών Νέων» και των «Κυριακάτικων Αιολικών».
Πρόσκληση προς τους εργαζομένους από τον εκδότη των «Αιολικών Νέων»

Σε δημόσιο διάλογο καλεί νυν και πρώην εργαζόμενους στην επιχείρησή του ο εκδότης των «Αιολικών Νέων», Γιώργος Κονδυλούδης, δύο εβδομάδες μετά την πρώτη ανακοίνωση της έκδοσης των «Αιολικών Νέων» και των «Κυριακάτικων Αιολικών».

Με Δελτίο Τύπου που απέστειλε χθες το μεσημέρι στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο εκδότης των «Αιολικών Νέων», απαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ) που καταγγέλλει τον ίδιο για «συκοφαντική επίθεση» εναντίον των εργαζόμενων στην εφημερίδα του, καλεί νυν και πρώην εργαζομένους της επιχείρησής του σε δημόσιο διάλογο, με δικούς τους όρους και εφόσον θα διασφαλιστεί, εκτός άλλων, η μέγιστη δημοσιότητα της συζήτησης. Αφήνει, μάλιστα στους εργαζομένους, περιθώριο 24 ωρών, προκειμένου να απαντήσουν.

Τι έχει προηγηθεί

Μέσα στο διάστημα που προηγήθηκε, παράλληλα με τις δηλώσεις αλληλεγγύης στους 20 εργαζομένους των εφημερίδων τόσο από εργαζόμενους σε άλλα Μ.Μ.Ε., όσο και από συνδικαλιστικούς φορείς και κόμματα, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ολιγομελής σύσκεψη στο Επιμελητήριο Λέσβου μεταξύ του εκδότη, εκπροσώπων των εργαζομένων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Την προηγούμενη Δευτέρα και ύστερα από δήλωση του εκδότη για «ασθένεια» την Πέμπτη 4 Μαρτίου - οπότε είχε αρχικά οριστεί, παράλληλα με τρίωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μ.Μ.Ε. της Λέσβου -, πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας η τριμερής συνάντηση με τους εργαζομένους του. Εκεί, ο εκδότης ζήτησε να τεθούν οι 20 εργαζόμενοι της επιχείρησής του σε άδεια, αίτημα που τελικά απορρίφθηκε προχθές από την τριμελή νομαρχιακή επιτροπή που συγκλήθηκε για να αποφανθεί επί του θέματος. Την ίδια μέρα δημοσιεύτηκε και δήλωση συμπαράστασης στους 20 εργαζομένους από πρώην συναδέλφους τους.

«Μόνο ενώπιον οργάνων της Πολιτείας»

Η απάντηση στην πρόσκληση του εκδότη των «ΑΙ.Ν.» ήταν άμεση, τόσο από τον εργασιακό εκπρόσωπο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), όσο και από το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ). Ενώ οι εργαζόμενοι στα «Αιολικά Νέα» θα απαντούσαν μετά από σύσκεψη, καθώς δεν είχαν λάβει προηγούμενη γνώση της ανακοίνωσης.
Ερωτηθείς, ο εργασιακός εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΠΗΝ δήλωσε: «Η ανεργία στην οποία καταδίκασε ο Γιώργος Κονδυλούδης το σύνολο των εργαζομένων του, δεν είναι θέμα δημοσίων σχέσεων. Με τον κ. Κονδυλούδη, πλέον, συζητάμε μόνο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μόνο ενώπιον των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας, όπως είναι η Επιθεώρηση Εργασίας. Ο κ. Κονδυλούδης ας αντιληφθεί ότι η ζωή δεν είναι παιχνίδι και με ανθρώπινες ζωές δεν μπορεί να παίζει, όπως και δεν μπορεί να παίζει τον … θιγμένο.»
Άμεση ήταν και η πρώτη αντίδραση του ΣΕΜΜΕΛ, του οποίου εκπρόσωπος δήλωσε: «Μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο κ. Κονδυλούδης αφήνει στο δρόμο 20 εργαζομένους χωρίς κανένα λόγο και χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση. Η κοινωνική κατακραυγή εναντίον του καθημερινά μεγαλώνει. Τους ψευδείς ισχυρισμούς για “εκβιασμούς” θα κληθεί να τους αποδείξει στα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας. Ακόμα, να μας απαντήσει ποια η επαγγελματική του σχέση με την “Go Εκδοτική Α.Ε.”. Η αποστολή του Δελτίου Τύπου του κ. Κονδυλούδη από το φαξ της συγκεκριμένης εταιρείας το μαρτυρεί.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey