Έργα αφιερωμένα στον Καλλιγιάννη

01/07/2012 - 05:56
Μια ακόμη σειρά από πίνακες, έχει προστεθεί τις τελευταίες μέρες στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης. Στην κεντρική αίθουσα του επάνω ορόφου θα φιλοξενούνται έργα του Νίκου Αναγνώστου, σε μια έκθεση αφιερωμένη στο Μανώλη Καλλιγιάννη.
Έκθεση του Νίκου Αναγνώστου στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης

Μια ακόμη σειρά από πίνακες, έχει προστεθεί τις τελευταίες μέρες στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης. Στην κεντρική αίθουσα του επάνω ορόφου, από προχτές Δευτέρα που έγιναν και τα εγκαίνια, έως και την Τρίτη 16 Αυγούστου, θα φιλοξενούνται έργα του Νίκου Αναγνώστου, σε μια έκθεση αφιερωμένη στο Μανώλη Καλλιγιάννη.

Πρόκειται για μια σειρά από ελαιογραφίες, ακουαρέλες και έργα από παστέλ, που ο Νίκος Αναγνώστου έχει δημιουργήσει με αφορμή τη γνωριμία του με το Μανώλη Καλλιγιάννη, το 1979. «Όταν είδα τα έργα του, είπα “αυτό είναι τέχνη”», ανέφερε ο ίδιος στο «Ε». Όπως εξήγησε, ο ίδιος ο Καλλιγιάννης έδειξε στη συνέχεια ενδιαφέρον για τη δουλειά του, δανείζοντάς του μάλιστα ένα πινέλο που του είχε χαρίσει ο δικός του δάσκαλος, Αντώνης Πρωτοπάτσης.
Όλα τα έργα που εκτίθενται στην έκθεση, είναι έτσι εμπνευσμένα από θέματα και βασισμένα σε τεχνοτροπία, επηρεασμένη από τον Μανώλη Καλλιγιάννη. Ο ίδιος και ο Νίκος Αναγνώστου, συνέχισαν να συναντιούνται μέχρι και το 1983 και μετά έχασαν επικοινωνία. Η συγκεκριμένη έκθεση έρχεται με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός έτους από το θάνατό του και συνοδεύεται από την παράλληλη προβολή, σε διπλανή αίθουσα, της ταινίας του Πέντρο Ολάγια «Με τον Καλλιγιάννη». Επίσημη προβολή της ταινίας, πρόκειται να γίνει μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey