«Καλή χρονιά» για τα δύο σωματεία

01/07/2012 - 05:56
Παρουσία των μελών τους και πολλών φίλων τους, έκοψαν από κοινού την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον» και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου.
Έκοψαν την πίτα τους «Πόλιον» και Εθελοντές Πυροσβέστες Πλωμαρίου

Παρουσία των μελών τους και πολλών φίλων τους, έκοψαν από κοινού την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον» και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πλωμαρίου.

Απουσία της προέδρου του Συλλόγου «Το Πόλιον», Μυρσίνης Βαρτή - Ματαράγγα, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Τραγάκης, ενώ ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Κακές, διάβασε το χαιρετισμό και το μήνυμα της προέδρου. Το κείμενο αφορούσε εκτός άλλων στα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του Συλλόγου και τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει και θα διοργανώσει σε συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους (αφιέρωμα στην Εθνική Αντίσταση στη Λέσβο και παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γαλέτσα για τους εκτελεσμένους στα Τσαμάκια, λαογραφικές σελίδες της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, αφιέρωμα στους αποδήμους κ.ά.).
Από την πλευρά του, ο συντονιστής του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου, Μπάμπης Πετρέλλης, συνδύασε τα προβλήματα που προκύπτουν από το μνημόνιο και την ύπαρξη ενός μόνο δήμου στη Λέσβο με τα προβλήματα λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, τα οποία πρέπει να επιλύονται έγκαιρα.
Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος Λέσβου μίλησε για τις οργανωτικές και οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νέα δημοτική αρχή, υποσχόμενος ωστόσο στήριξη των δραστηριοτήτων των δύο Συλλόγων. Παρόμοια ήταν και όσα είπε ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, που ζήτησε παράλληλα την εθελοντική προσφορά των σωματείων στα προβλήματα του τόπου. Τέλος, με τα καλύτερα λόγια για τη δράση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου εκφράστηκε ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μυτιλήνης.
Η εκδήλωση έκλεισε με την κοπή και τη διανομή της βασιλόπιτας στους παρευρισκομένους, ενώ το «φλουρί» ήταν ένα χειροποίητο ασημένιο κόσμημα που είχε φιλοτεχνήσει και προσέφερε η κ. Κική Τραγάκη.

Παρουσίες
Μεταξύ των παρισταμένων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στο «Πολύκεντρο» Πλωμαρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ήταν ο αιδεσιμότατος Στάθης Μεταξής, ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Σταύρος Πολίτης, ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεολόγος Πατερέλλης, εκπρόσωπος του περιφερειάρχη, οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου Ιωάννης Μαντής και Μυτιλήνης Μιχάλης Λαζάρου, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πλωμαρίου, Χρυσούλης Τσουβαλάς, ο πρώην δήμαρχος Πλωμαρίου Μιχάλης Μαμάκος κ.ά., ενώ το χαιρετισμό τους απέστειλαν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, και ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Δημήτρης Χαλκιώτης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey