«Ένα καλάθι ιστορίες… »

01/07/2012 - 05:56
Το βιβλίο του Φώτη Βασίλογλου «Ένα καλάθι ιστορίες…» παρουσιάσθηκε στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι. Στις σελίδες του βιβλίου γίνεται μια ιστορική αναφορά στην καλαθοπλεκτική στο Μεσότοπο, μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων του ίδιου του χωριού.
Το βιβλίο του Φώτη Βασίλογλου «Ένα καλάθι ιστορίες…» παρουσιάσθηκε στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι. Στις σελίδες του βιβλίου γίνεται μια ιστορική αναφορά στην καλαθοπλεκτική στο Μεσότοπο, μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων του ίδιου του χωριού, που μεγάλωσαν ασκώντας για βιοποριστικούς λόγους την τέχνη αυτή.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Ζούρος, αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της παράδοσης, καθώς και στη συμβολή του βιβλίου του Φώτη Βασίλογλου στην ανάδειξη της τέχνης της καλαθοπλεκτικής και τη διατήρηση της παράδοσης της περιοχής της δυτικής Λέσβου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Μεσοτοπιτών «Η Αναγέννηση», Γιώτα Πλωμαρίτου, στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη συμβολή του Φώτη Βασίλογλου για την καταγραφή της τέχνης της καλαθοπλεκτικής και τον ενθάρρυνε για την υλοποίηση ανάλογων δράσεων.
Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Ένα καλάθι ιστορίες…» από το φιλόλογο Ιωάννη Μανούκα. Τέλος, ο συγγραφέας Φώτης Βασίλογλου μίλησε για το έργο του και τις δυσκολίες για να συγκεντρωθεί το πλούσιο υλικό του βιβλίου και διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του όπου γίνεται αναφορά στην τέχνη της καλαθοπλεκτικής στην περιοχή του Σιγρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey