Η Πυροσβεστική εκπαιδεύεται…

01/07/2012 - 05:56
Δυο ασκήσεις ετοιμότητας προγραμματίζει στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Απριλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της τριήμερης εκπαίδευσης του προσωπικού, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Απρίλιο.
Δυο ασκήσεις ετοιμότητας προγραμματίζει στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Απριλίου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της τριήμερης εκπαίδευσης του προσωπικού, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Απρίλιο. Η εκπαίδευση θα είναι τριήμερη και θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής. Εξ άλλου, ένα μήνα αργότερα - σε σχέση με τις δυο προηγούμενες χρονιές - θα γίνει φέτος η πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα από τις αρχές Μαΐου.

Η πρώτη άσκηση ετοιμότητας την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της ΕΠΟΜ, σε συνεργασία με ομάδα πυρασφάλειας του εργοστασίου. Το «σενάριο» περιλαμβάνει πυρόσβεση και διάσωση. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων αρχών (Αστυνομία, ΕΚΑΒ κ.λπ.), ενώ εξετάζεται η δυνατότητα συνεργασίας και με συλλόγους εθελοντών του νησιού.
Την Πέμπτη η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Και πάλι το σενάριο θα προβλέπει πυρόσβεση και διάσωση.
Την Παρασκευή 15 Απριλίου η τριήμερη άσκηση θα ολοκληρωθεί στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι της τριήμερης άσκησης θα προηγηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου η ετήσια άσκηση επί χάρτου «Πυρσός», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής και αφορά στα επιτελικά στελέχη της Υπηρεσίας, καθώς και εκπροσώπους άλλων αρμόδιων φορέων.
«Είναι ασκήσεις που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή, για να συντονίσουμε και να οργανώσουμε το προσωπικό μας σε έκτακτα περιστατικά και να διατηρούμε βέβαια πάντα σε υψηλό επίπεδο την ετοιμότητά μας», δήλωσε στο «Ε» ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης, Λευτέρης Ελευθεριάδης.
Ο κ. Ελευθεριάδης εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι δε θ’ αλλάξει κάτι ως προς τα δυο Πετζετέλ που και φέτος θα ενισχύσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, παρά την έντονη φημολογία πέρυσι για ενδεχόμενη μετακίνηση της έδρας τής ΜΑΕΔΥ από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης.

Το Μάιο οι εποχικοί

Ένα μήνα αργότερα σε σχέση με πέρυσι θα γίνει η πρόσληψη των 93 εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι θα ενισχύσουν το δυναμικό της Πυροσβεστικής στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά από την 1η Μαΐου και λήγει στα τέλη Οκτωβρίου. Από αρχές Μαΐου αναμένεται εξάλλου να δημοσιευτεί και η προκήρυξη του διαγωνισμού για το νέο θεσμό των επικουρικών πυροσβεστών που θα διαδεχθούν από την επόμενη χρονιά τους εποχικούς και θα υπογράψουν συμβάσεις για πέντε χρόνια. Στην πλειονότητά τους οι θέσεις αυτές αναμένεται να καλυφθούν από εποχικούς πυροσβέστες, ενώ οι επικουρικοί θα «πιάσουν δουλειά» από την επόμενη χρονιά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey