Πετυχημένα κατηχητικά σχολεία της Λέσβου

01/07/2012 - 05:56
Περίπου 500 παιδιά των κατηχητικών της Λέσβου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τη λήξη της χρονιάς το απόγευμα της Κυριακής, στον αύλειο χώρο του Αγίου Θεράποντα.
Περίπου 500 παιδιά των κατηχητικών της Λέσβου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τη λήξη της χρονιάς το απόγευμα της Κυριακής, στον αύλειο χώρο του Αγίου Θεράποντα. Η καθιερωμένη εκδήλωση στέφθηκε και φέτος με επιτυχία, μια και εκτός των άλλων παρουσιάστηκαν πλούσια πολιτιστικά δρώμενα.
 
Ήταν η πρώτη φάση λήξης της φετινής χρονιάς των κατηχητικών μαθημάτων του νησιού, που τα τελευταία τρία χρόνια, με την ίδρυση και του Γραφείου Νεότητος και Κατηχήσεως της Μητρόπολης, γίνεται πλέον πιο οργανωμένα, παρουσία όλων των συμμετεχόντων στη γιορτή που διοργανώνεται στη Μυτιλήνη.
«Κατηχητικά λειτουργούν σε κάθε ενορία της Λέσβου. Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 700 παιδιά, ενώ φέτος η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική», είπε μιλώντας στο «Ε» ο Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Συκής.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των Μητροπολιτών Μυτιλήνης Ιακώβου και Ιερισσού Νικοδήμου, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, της Αστυνομίας, του Ναυτικού κ.ά.. Περιελάμβανε έκθεση ζωγραφικής και κειμένων των παιδιών σχετικά με το κατηχητικό σχολείο, απαγγελία ποιημάτων, εμφάνιση χορευτικών με παραδοσιακές στολές και παραδοσιακής ορχήστρας, καθώς και σχετικές ομιλίες.
Η δεύτερη φάση λήξης της χρονιάς θα γίνει 1 και 2 Ιουλίου και θα περιλαμβάνει υπαίθρια Θεία Λειτουργία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey