Μικροί εθελοντές σε μια πράξη ζωής

01/07/2012 - 05:56
Μπορεί για τα περισσότερα παιδιά η θέα της σύριγγας και του αίματος ν’ αποτελεί έναν από τους φόβους τους, όμως οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, τους βάζουν στην άκρη και στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, κάνουν μια πρόσκληση ζωής.
Μπορεί για τα περισσότερα παιδιά η θέα της σύριγγας και του αίματος ν’ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φόβους τους, όμως οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου, γνωρίζοντας την αξία της προσφοράς αίματος, βάζουν στην άκρη τους φόβους και στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κάνουν μια πρόσκληση ζωής προς όλους. Χθες το πρωί οι μικροί εθελοντές μοίρασαν στην Ερμού ενημερωτικό υλικό για το διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη.

Τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου ευαισθητοποιήθηκαν πάρα πολύ για την προσφορά αίματος όταν έγινε ενημέρωση στο Σχολείο τους από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και από την πρώτη στιγμή δήλωσαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, δεδομένου ότι οι ίδιοι δεν μπορούν ακόμη να δώσουν αίμα. «Μάθαμε ότι πρέπει να δίνουμε αίμα για να σώζουμε ζωές. Θέλουμε και εμείς αν μπορούσαμε να το κάνουμε», λέει η μικρή Μαρία στο «Ε».
Η ίδια παραδέχεται ότι μέχρι τώρα τρόμαζε στην ιδέα του αίματος. «Στην αρχή το φοβόμουν, τώρα όμως ξέρω ότι δεν πρέπει να έχω πια αυτόν το φόβο γιατί το αίμα είναι η ίδια η ζωή.»
Οι μαθητές έστειλαν χθες επιστολές στους γονείς τους, καλώντας τους να δώσουν οι ίδιοι αίμα για λογαριασμό τους. «Μαμά - Μπαμπά, κάντε με υπερήφανο για σας! Πάρτε μέρος, δώστε αίμα στην αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης και τη δική μας αιμοδοσία!» γράφει η επιστολή.
Ο Στρατής διαβάζει την επιστολή που έδωσε στους γονείς του και μοιράζεται μαζί μας την αντίδρασή τους μόλις τους έδωσε το γράμμα αυτό. «Στην αρχή δε γνώριζαν για την αιμοδοσία, όμως συγκινήθηκαν που τους καλούσα εγώ να το κάνουν αυτό και μου είπαν ότι θα πάνε να δώσουν αίμα.»
Ο διευθυντής του Σχολείου, κ. Θεόδωρος Μαγλογιάννης, θέλοντας να στηρίξει την ευαισθησία αυτή των παιδιών, πέραν του ότι ενέκρινε τη συμμετοχή χθες μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στην ενημερωτική καμπάνια του Συλλόγου, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή, επίσης μας έκανε γνωστό ότι όσα παιδιά θέλουν, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της αιμοδοσίας στο Παλαιό Δημαρχείο. «Πιστεύω ότι πρέπει το σχολείο να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες των μαθητών, ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχουν να κάνουν με τον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Αν τα παιδιά παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία, θα έχουν αποκτήσει και μια ολοκληρωμένη εικόνα για την εθελοντική αιμοδοσία, θα δουν από κοντά τους γονείς τους ή άλλους ανθρώπους που δίνουν αίμα και θα ξεπεράσουν και τους όποιους φόβους τους», δήλωσε ο κ. Μαγλογιάννης.Τα παιδιά πάντως δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους για τη συμμετοχή στη διαδικασία της αιμοδοσίας και ήδη είναι αρκετοί εκείνοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μυτιλήνης, κ. Μαρία Ζερβού, δεν κρύβει την ικανοποίησή της για το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τα παιδιά κοντά μας στις δραστηριότητές μας και πολύ περισσότερο μάλιστα όταν βλέπουμε στα μάτια τους τον ενθουσιασμό τους να στηρίξουν την προσπάθειά μας. Θα συνεχίσουμε τις ενημερώσεις και σε άλλα σχολεία της πόλης και ελπίζουμε το παράδειγμα των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου να το ακολουθήσουν και άλλα σχολεία.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey