Δύο… «μεγάλες» χορωδίες!

01/07/2012 - 05:56
Μια μουσική βραδιά, πλαισιωμένη από παιδικές και νεανικές φωνές, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου.
Μια μουσική βραδιά, πλαισιωμένη από παιδικές και νεανικές φωνές, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου. Η Παιδική και η Νεανική Χορωδία του δήμου Μυτιλήνης χάρισαν στο κοινό μία ώρα μουσικής, η πρώτη ερμηνεύοντας γνωστά ελληνικά τραγούδια και η δεύτερη παρουσιάζοντας τα τραγούδια της γνωστής γαλλικής ταινίας «Τα παιδιά της χορωδίας» («Les Choristes»), στην εκδήλωση που διοργάνωναν από κοινού ο δήμος Μυτιλήνης και ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής νομού Λέσβου.

Ήταν ένας πετυχημένος συνδυασμός του μουσικού περιεχομένου της ταινίας με τις φωνές των παιδιών που απαρτίζουν τις χορωδίες του δήμου Μυτιλήνης. Η ταινία, εξάλλου, πραγματεύεται την ιστορία ενός δασκάλου μουσικής που, βρίσκοντας δουλειά ως επιτηρητής σε ένα σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων, αναγκάζεται, ζώντας τη σκληρή πραγματικότητα των μαθητών και τις αναποτελεσματικές αυστηρές μεθόδους του διευθυντή, να ξεκινήσει μια προσπάθεια αλλαγής διδάσκοντας στα παιδιά τη μουσική και τη μαγεία που αυτή μπορεί να φέρει στις ζωές τους. Τα τραγούδια της ταινίας ερμηνεύουν τα ίδια τα παιδιά που παίρνουν μέρος στην ταινία, μέσα από ένα αποτέλεσμα εύστοχο, συγκινητικό κι ανθρώπινο.


Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε τα τραγούδια της ταινίας «Les Choristes» η Νεανική Χορωδία του δήμου Μυτιλήνης

«Ελπιδοφόρο μήνυμα»

Αυτός ήταν κι ο λόγος που το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιλέχθηκε από το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Λέσβου, που ήθελε η τελική εκδήλωση της φετινής χρονιάς του να είναι διαφορετική από άλλες που είχαν προηγηθεί, όπως ανέφερε και στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου, Σοφία Τσιριγώτη, που, ευχαριστώντας το δήμο Μυτιλήνης για τη συμπαράσταση, μίλησε για την ταινία τονίζοντας πως χάρη στη δύναμη του θέματος που παρουσιάζει δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα αλλαγής.
Ακολούθησαν οι εμφανίσεις των δύο χορωδιών, με πρώτη την Παιδική Χορωδία του δήμου υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Στεφανοπούλου, που με τις φωνούλες των μελών της τα οποία σκόρπισαν στη σκηνή πολύχρωμα μπαλόνια, παρουσίασε μια σειρά από γνωστά ελληνικά τραγούδια, ανάμεσα σε αυτά και συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι.
Στη συνέχεια, με τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Τσιριγώτη - που είχε και τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης - και με συνοδεία στο πιάνο από τη Νίκη Κεραμέκη, η Νεανική Χορωδία παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τα τραγούδια της ταινίας «Les Choristes», παρ’ όλο που τα τελευταία διακρίνονται για τη δυσκολία τους. Με φωνές που έδεναν απόλυτα μεταξύ τους και πολύ καλή σκηνική παρουσία, τα νέα κορίτσια και αγόρια της χορωδίας συγκίνησαν με την εμφάνισή τους και μετέφεραν το κοινό στην ατμόσφαιρα της ταινίας, η οποία και προβλήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της εκδήλωσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey