Την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να πάρουν κάποιες ανάσες είχαν στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛΚ, μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε παραχωρήσει ο Σωτήρης Αντωνίου.
Την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να πάρουν κάποιες ανάσες είχαν στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛΚ, μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε παραχωρήσει ο Σωτήρης Αντωνίου. Από χθες όλοι στρώθηκαν στη δουλειά, αφού το ντέρμπυ της χρονιάς πλησιάζει και η ομάδα της Καλλονής θα δώσει τα πάντα για ένα αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στον τίτλο και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική!
Παίκτες και τεχνική ηγεσία φαίνονται αισιόδοξοι για τη μεγάλη μάχη του Μενιδίου απέναντι στον Αχαρναϊκό και φέρονται αποφασισμένοι να επιστρέψουν νικητές, κάνοντας ένα τεράστιο βήμα για την πραγματοποίηση του ονείρου.
Σωτήρης Αντωνίου: «Δεν είναι τελικός!»
«Το μυαλό μας είναι στο Μενίδι και πάμε να παίξουμε ένα σημαντικό παιχνίδι, το οποίο για μένα όμως δεν είναι τελικός. Ακόμη και αν κερδίσουμε, θα θέλει άλλα πέντε παιχνίδια μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα, οπότε δεν πάμε για το ματς της χρονιάς όπως ακούγεται. Πάμε να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε καλύτεροι από τον Αχαρναϊκό και στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, ότι θα κάνουν το καθήκον τους και θα γυρίσουν με ό,τι καλύτερο τους αναλογεί», δήλωσε στο «Ε» ο τεχνικός της ομάδας Σωτήρης Αντωνίου.
Η ΑΕΛΚ με ενδεχόμενη νίκη της μέσα στο Μενίδι αποσπάται από τον Αχαρναϊκό τρεις βαθμούς, ενώ την ίδια ώρα θα περιμένει και το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα σε Αήττητο Σπάτων και Κερατσίνι, στο Σχιστό. Μια ισοπαλία, πάντως, στο Μενίδι δεν είναι κακό αποτέλεσμα για την ομάδα της ΑΕΛΚ, αφού θα την κρατήσει στην κορυφή, έστω και με περισσότερους από ένα συγκάτοικο, έχοντας την τελευταία αγωνιστική να φιλοξενήσει τον Αήττητο στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής, σε ματς που θα κρίνει πιθανότατα την άνοδο.
Άπαντες παρόντες
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ευχάριστο για την τεχνική ηγεσία είναι το γεγονός ότι για την ώρα δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, με όλους τους παίκτες να βρίσκονται στη διάθεση του Σωτήρη Αντωνίου. Ο κρίσιμος αγώνας στο Μενίδι, που εδώ και καιρό περιμένουν άπαντες στα αποδυτήρια, βρίσκεται πλέον προ των πυλών και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι σε εγρήγορση για το μεγάλο (μέχρι το επόμενο) παιχνίδι της χρονιάς. Λάθη δεν επιτρέπονται, αφού στην καμπή που βρίσκεται το πρωτάθλημα δύσκολα διορθώνονται, γι’ αυτό και οι φίλοι της ΑΕΛΚ αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών στο Μενίδι, ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών για το θετικό αποτέλεσμα.
Η διοίκηση της ΑΕΛΚ έχει κάνει αίτημα προς την ΕΠΟ για αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του αγώνα, ώστε αυτός να ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι για συγκοινωνιακούς λόγους.
Ο αξιολογημένος στον πίνακα διαιτητών της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Αλέξανδρος Δημητρόπουλος θα είναι ο άρχοντας στο ντέρμπυ του Μενιδίου. Η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ έκρινε ότι ο Αθηναίος ρέφερι είναι ο καταλληλότερος από τους υπόλοιπους διαιτητές που ήταν στη λίστα για το ντέρμπυ και τώρα καλείται να το αποδείξει με μια καλή διαιτησία. Βοηθοί του Δημητρόπουλου θα είναι οι επίσης Αθηναίοι Χαρίτος και Κουντουρέλλης.
Απάντηση στις καταγγελίες του Κορωπίου
Το δίκιο της υποστηρίζει η διοίκηση της ΑΕΛΚ, με αφορμή τα όσα ανέφερε η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Κορωπίου για ό,τι ισχυρίζεται πως συνέβη στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής.
Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Κορωπίου είχε καταγγείλει ότι κατά την άφιξη της αποστολής της ομάδας στο γήπεδο έγινε επίθεση από παράγοντες της ΑΕΛΚ κατά των παικτών, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί στο κεφάλι ο 18χρονος ποδοσφαιριστής Αλέξανδρος Αλεξίου, ενώ με τη λήξη του αγώνα δέχτηκαν ομαδική επίθεση από τους φιλάθλους της ΑΕΛΚ κατευθυνόμενοι στα αποδυτήρια, κάνοντας λόγο για ανοχή και αδράνεια της αστυνομικής δύναμης, αλλά και τραυματισμό του 20χρονου ποδοσφαιριστή Άγγελου Χόρτσα.
Η διοίκηση της ΑΕΛΚ, με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει πως «ουδέποτε έχει προκαλέσει όχι μόνο ως φιλοξενούμενη, αλλά κυρίως ως γηπεδούχος, δυσμενή σχόλια για τη φιλοξενία της, με την εικόνα της να θεωρείται υποδειγματική, όχι μόνο στις επιτυχίες αλλά και στα αρνητικά αποτελέσματα», κάνοντας μάλιστα λόγο για «έντονη βία και απόπειρες εκφοβισμού κατ’ εξακολούθηση που έχει υποστεί στα εκτός έδρας παιχνίδια τα δύο τελευταία χρόνια που διεκδικεί την άνοδό της στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία». Οι διοικούντες την ΑΕΛΚ αναρωτιούνται μάλιστα «αν είναι τυχαία η χρονική στιγμή της αναφοράς αυτών των κακόβουλων σχολίων, τώρα που ηγείται της βαθμολογίας του 9ου Ομίλου στο Περιφερειακό», συμπληρώνοντας: «Ποιοι και για ποιο λόγο δυναμιτίζουν το κλίμα στην πιο κρίσιμη καμπή του;»