Ποιοτική… συμβουλευτική

01/07/2012 - 05:56
Μια σημαντική πιστοποίηση ποιότητας έλαβε προχθές, για τις υπηρεσίες που προσφέρει, το παράρτημα Μυτιλήνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Μια σημαντική πιστοποίηση ποιότητας έλαβε προχθές, για τις υπηρεσίες που προσφέρει, το παράρτημα Μυτιλήνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η πιστοποίηση αφορά στο σύστημα ISO 9001:2008, που δόθηκε στο Συμβουλευτικό Σταθμό από την αρμόδια εταιρεία «TuV Hellas - TuV Nord». Μάλιστα, πρόκειται για έναν από τους λίγους μόνο φορείς στη Λέσβο που έχουν πιστοποιηθεί για τις υπηρεσίες τους.
Σύμφωνα με τον επιστημονικά υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού, Ευστράτιο Παπάνη, η πιστοποίηση αυτή αφορούσε στις διαδικασίες που ακολουθούνται και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, τόσο για την επιλογή των ατόμων που θα διδάξουν, όσο και για την επιλογή των συμμετεχόντων στα σεμινάρια συμβουλευτικής και σε πιο εξειδικευμένες καταρτίσεις, που εδώ και χρόνια διοργανώνονται.
Ύστερα από έλεγχο που διεξήγαγε η εταιρεία που εκπροσωπεί το ISO και αφού διαπιστώθηκε πως πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, πριν από δύο μέρες δόθηκε η σχετική πιστοποίηση στο φορέα, που για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα περιλαμβάνει και ετήσιους ελέγχους της λειτουργίας του και των παρεχόμενων υπηρεσιών του.
«Η σημασία της πιστοποίησης αυτής για εμάς είναι ότι επιβεβαιώνεται η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, κάτι που ισχύει για όλο το Πανεπιστήμιο, αλλά για πρώτη φορά επιβεβαιώνεται από φορέα που λειτουργεί έξω από αυτό», λέει ο κ. Παπάνης, συμπληρώνοντας πως το σήμα της πιστοποίησης θα αναγράφεται πλέον και στα πιστοποιητικά παρακολούθησης που δίνει ο Σταθμός. «Ευχαριστούμε θερμά τον πρώην παιδοψυχίατρο του Σταθμού, Γεώργιο Φρέρη, καθώς και την ψυχολόγο του Βοστάνειου Νοσοκομείου Στέλλα Σπύρου και όλο το Γραφείο Ψυχολόγων του Νοσοκομείου, που σήκωσε ουσιαστικά το “βάρος” της απόκτησης του ISO.»

Και σχέδια για το μέλλον
Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, υπάρχει η πρόθεση ο Συμβουλευτικός Σταθμός σύντομα να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, κατά πάσα πιθανότητα σε συνεργασία και με άλλους φορείς, μέσω της διεξαγωγής μαθημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για όλο το κοινό και με στόχο το να έχουν πρόσβαση σε διαλέξεις όλοι οι κάτοικοι του νησιού.
Επιπλέον υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ένα διετές εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης συμβουλευτικής, για εργαζόμενους στην ψυχική υγεία και για εκπαιδευτικούς του νησιού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey