5η Ψαρευτική Συνάντηση Ακριτών Μυτιλήνης

01/07/2012 - 05:56
Κατ’ εξαίρεση ο «Ψεύτης Ψαράς» θα ασχοληθεί αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά με το κορυφαίο ψαρευτικό γεγονός στο νησί. Βρεθήκαμε εκεί, ψαρέψαμε, διασκεδάσαμε και κάναμε καινούργιους φίλους, χαρήκαμε τους παλιούς.
Κατ’ εξαίρεση ο «Ψεύτης Ψαράς» θα ασχοληθεί αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά με το κορυφαίο ψαρευτικό γεγονός στο νησί. Βρεθήκαμε εκεί, ψαρέψαμε, διασκεδάσαμε και κάναμε καινούργιους φίλους, χαρήκαμε τους παλιούς. Αρμοδιότερος να μιλήσει για τη συνάντηση είναι ο Μανώλης Φραντζεσκάκης, η «ψυχή» και το «μυαλό» της όλης επιχείρησης, μαζί βέβαια με τον ακούραστο Σαράντο Κατσάκο… Να λοιπόν η ανακοίνωση των «Ακριτών»…

«Ένα ακόμα γεγονός των Ακριτών και των φιλών τους, η 5η Συνάντηση, έλαβε τέλος. Παρέες που ξέρουν να περνάνε καλά, φίλοι που αγαπάνε την θάλασσα, το ψάρεμα την καλή παρέα, το γλέντι, συνδύασαν όλα αυτά και το αποτέλεσμα ήταν να περάσουμε όλοι καλά.
Από πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω; Από τα παιδιά της Ερεσού που έκαναν 100 και πλέον χιλιόμετρα για να είναι μαζί μας, το Γιάννη με την οικογένειά του, το Βασίλη επίσης, τους Σπύρο και Μάκη που από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαν στην παραλία μαζί μας, έδειξαν τις διαθέσεις τους για όμορφες στιγμές στήνοντας ένα υπέροχο σκηνικό κάτω από τις μύτες όλων μας, ταράζοντας τις προθέσεις μας για ψάρεμα με μια υπέροχη συναγρίδα που τιμήσαμε δέοντος όλοι μαζί στο τραπέζι μας; Από τα υπέροχα παιδιά της ψαρευτικής ομάδας από την εφημερίδα “Εμπρός” “Ψεύτης Ψαράς” (Γιώργο, Δημήτρη, Γρηγόρη, Νικολάι, Αντρατίκ, Παναγιώτη) και την άψογη συμπεριφορά τους και ως άτομα και ως ομάδα και ως ψαράδες, ακολουθώντας και σεβόμενοι κατά γράμμα το πρόγραμμα της Συνάντησης; Από τα υπέροχα παιδιά σε παρέα και καλούς ψαράδες, τους φίλους που μας τίμησαν φέρνοντας οδηγώντας τις βάρκες τους αρκετά μίλια στα Τσόνια (Αντώνη, Γιώργο, Στάμο, Φώτη και Νίκο), που και αυτοί ήρθαν και ακολούθησαν το πρόγραμμά μας ακριβώς όπως είχε ανακοινωθεί για τις βάρκες; Από τους ίδιους τους “Ακρίτες” που για ακόμα μια φορά έδωσαν δυναμικό παρών; Όλοι τους έβαλαν ένα λιθαράκι για την πραγματοποίηση αυτής της Συνάντησης.


Η ομάδα του «Ψεύτη Ψαρά» (πάνω). Νικητής στο ψάρεμα από ακτής, μα και επί της ουσίας, ο Μανώλης Φραντζεσκάκης (αριστερά). Η παρέα από την Ερεσό, με την «επίτιμη καλεσμένη» της βραδιάς (δεξιά)

Αν κάτι με στεναχώρησε σ’ αυτήν τη Συνάντηση ήταν ότι δεν μπόρεσε για λόγους υγείας ο Γιώργης ο Ψαλτόπουλος να είναι μαζί μας, που το ήθελε παρά πολύ. Για εμάς όλους τους “Ακρίτες” που ξέρουμε τι παιδί είναι, καθώς είναι αγαπητός σε όλους, ήταν εκεί, ήταν μαζί μας και του ευχόμαστε περαστικά και σίγουρα μαζί μας στην 6η.
Μέσα από τη Συνάντηση δόθηκε και το μήνυμα για καθαρές παραλίες και ψαροτόπια, καθώς κάθε παρέα καθάρισε το κομμάτι που ψάρευε και από τα δικά της σκουπίδια, μα και τα ήδη υπάρχοντα.
Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι είχαν συμμετοχή στην επιτυχία αυτής της Συνάντησης σε όλους τους συμμετέχοντες στις ταβέρνες τις καφετερίες και τους κατοίκους της περιοχής, που μας δέχτηκαν και ανέχτηκαν έστω για λίγες ώρες την τρέλα μας, την αγάπη μας για τη θάλασσα, για το ψάρεμα, και φυσικά ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους χορηγούς αυτής της Συνάντησης, Αλαγιάννη Μιχάλη, Μαρμάρου Γιάννη, Μπόλκα Ευστράτιο και τη σελίδα του “Ψεύτη Ψαρά” από την εφημερίδα “Εμπρός”, για τη στήριξή τους στην προσπάθειά μας αυτή.»
Συνολικά συμμετείχαν στην 5η Συνάντηση 51 φίλοι της θάλασσας και του ψαρέματος.
Τα πιτσιρίκια μας:
1) Φώτης Βοβός, 2) Πόπη Θεοδωσίου, 3) Δέσποινα Θεοδωσίου, 4) Στέφανος Μαυρουδής, 5) Χρόνης Κυλίτσης, 6) Λευτέρης Γιακαλής, οι τρεις μικροί «Ακρίτες» 7) Νίκος Κελαϊδίτης A.M.F.C., 8) Νίκος Κουρουλής A.M.F.C., 9) Μιχάλης Μαρμαρινός A.M.F.C..


Κάποιος ήθελε να γρουσουζέψει το Σαράντο, οπότε κρέμασε στο καλάμι του μια «αναμνηστική» φωτογραφία για καλή τύχη! (αριστερά). Όλοι οι καλοί ψαράδες! (δεξιά)

Ψάρεμα από παραλία

Οι «Ακρίτες» 10) Μανώλης Φραντζεσκάκης (περισσότερα ψάρια από Ψάρεμα ακτής), 11) Γρηγόρης Μαρίνος, 12) Γιώργος Καμπούρης, 13) Στρατής Τοπάλης, 14) Άγγελος Μαυρουδής, 15) Άρης Τσούρος, 16) Δημήτρης Στρίγκος, 17) Γεράσιμος Ζεϊβέκης, 18) Μιχάλης Κράλλης, 19) Σαράντος Κατσάκος, 20) Κώστας Κατεβάτης, 21) Στέλιος Κελαϊδίτης, 22) Παναγιωτης Τσουμάς, 23) Μαρίνος Μαρμαρινός, 24) Θοδωρής Καλαφατής.
Οι φίλοι μας 25) Γιάννης Θεοδοσίου, 26) Σπύρος Ελευθερίου, 27) Βασίλης Βοβός.
Από τον «Ψεύτη Ψαρά», 28) Γιώργος Τυρίκος - Εργάς, 29) Δημήτρης Πασσάς, 30) Γρηγόρης Πιτσώνης, 31) Νικολάι Γιορντανό, 32) Αντριατίκ Ραμπίζα, 33) Παναγιώτης Συρίγος. Επιπλέον, 34) Δημήτρης Σαλιαμπούκος, 35) Γιάννης Σπύρου, 36) Γρηγόρης Μαρσώνης, 37) Μάκης Σαβέλλος, 38) Γιώργος Κυλίτσης, 39) Στρατής Γιακαλής, 40) Γιωργος Καραδενισλής.

Ψάρεμα από βάρκα

Οι «Ακρίτες» 41) Σωκράτης Κουρουλής, 42) Βασίλης Αναστασιάς, 43) Μαρίνος Αναστασιάς, 44) Γιάννης Ιωσηφέλλης, 45) Γιάννης Στεργιανέλλης.
Οι φίλοι μας 46) Αντώνης Γεροντάρας (περισσότερα ψάρια από Ψάρεμα με βάρκα), 47) Γιώργος Ψωμάς, 48) Στάμος Τσιγάρας, 49) Φώτης Γκιουμπέκας, 50) Νίκος Πασπαλαδέλλης, 51) Γιάννης Μαρμάρου. Σας ευχαριστούμε όλους. Καλές θάλασσες!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey